Leker



Lekt lite i photoshop men jag blev inte så nöjd med bakruns färgen. usch nej. Det syns säkert inte så stor skillnas. men jag har finslipat ganska mycke i ansiktena




Varit lite lat

Jag har inte orkat uppdatera på ett tag helt enkelt. Haft så mycket annat för mig tycker jag.
Simmade i morse med Emma. Jätte härligt!

Hundvakt och försäkringskassan

Ja, idag är jag hundvakt åt Sofias hund Seven. Så han och Ronja busar för fullt, det är inte en lugn stund så länge dom är tillsammans. Så jag måste pausa ibland och låta Ronja få vara ute själv och Seven inne med mig, jag vågar inte lämna han ute ifall han far på vägen.


Seven är en Australian shepherd



Försäkringskassans nya regler som jag aldrig gillat tidigare heller


I går pratade jag men kvinnan på försäkringskassan och hon berättade om reglerna som gällde nu. Jag har ju hört om det, men hade helt glömt bort allt. Jag får alltså bara vara sjukskriven ett år med ersättning, sen så måste jag börja jobba på heltid, och det har snart gått ett år, och jag kan inte jobba. Så hon ska prata med min arbetsgivare om omplacering. På chfen lät det som det var svårt tt bli omplacerad eftersom det finns så få jobb inom kommun. Så ifall det inte går så är jag arbetslös från och med 21/7-09. Så då måste jag hitta mig ett jobb där man inte behöver springa omkring, en sak är säker, det finns inte många saker kvar att ta. En annan sak, det finns dåligt med jobb nu.

Jag har haft en underbar Påsk!

Vi var till jäckvikk på lördan å firade Mats. Jätte fint väder.

Sen har vi varit på Galtis en sväng. varit till Nygård och sola. Suttit här i solen och grillat. Det har varit så härligt ute.

Äit en massa grillat och gott!

I morse var jag och simmade, sälv, jo för jag var mest själv i bassängen.
Nu håller jag på att göra mig i ordning för att fara till sunderbyn. jag har tid där kl 13:20. Jag är ganska nervös. Man vet ju inte vad dom kommer att säga och tycka. Jag ska se ifall jag får sabina med mig. Hon ringde och var dålig. så hon kan inte vara i skolan iaf, frågan är bara om hon kan sitta i en bil :P

Gjuteriet nu och lämna Ronja till min underbara kille


Otroligt fint väder

Det har varit en lång dag, vi kom just hem
Steg upp klockan 8 sen bar det iväg till Jäkkvik, så klockan var väl kring 10 då vi körde med skotern upp mot fjälle. Det har varit en helt otroligt fin dag. Till råga på allt blev vi bjudna på jätte god middag hos Mats med co. firade hans 40-års dag! Massor med tårta fanns det oxå.

Jag ska lägga in nå bilder när jag har tid. För just nu vill jag vila och passa på att vara i solen då den är framme!

Burit 1,6 ton pellets + Jobb

Igår så gjorde jag det. För så här var det:

Jag skulle köra till Arvidsjaur med släp för att hämta pellets. Det gickl jätte bra. Jag spännde till och med fast det själv väldigt bra :) Men när jag hade kört förbi Långträsk på vägen tillbaka så var det som att det började leva om där bak. Så jag saktade in lite, sen tittade jag i backspegeln och jag såg att släpet gled i sidled fram och tillbaka. Så jag bromsade ännu mer och siktade in mig på p-fickan framför mig, men innan jag var där så smällde det till och släpets däck rullade iväg...

Ja svängde in på p-fickan utan ett däck. Suck! Vad ska ajg göra nu?! Ringde Pontus på en gång.
Sen lämnade jag släpet och all pellets och körde hem till Granlunda.

Vi åt middag sen vände vi tillbaka med ett nytt släp för att lasta pellets, för hand. Varje säck väger 16 kg så det blir lite tungt efter ett tag. Men jag tycker om att röra på mig

Sen var jag tvungen att börja jobba i fredags! Läkaren hade bara sjukskrivit mig på 50 % från och med den 30/3 - 09. Så försäkringskassan sa åt mig att det var bara sätta igång och arbeta. Det var inte det lättaste. Det går verkligen ite att arbeta 4 timmar per. Det börjar göra så ont i fotleden då man ska gå så mycket och så länge, sen finns det inte tid för vila heller.

Så jag försökte i 3 dagar att få tag i en läkare som kunde skriva en ny sjukskrivning, för det gick verkligen inte. Så till slut på Tisdag förmiddag så fick jag tag på dom. Jag fick äntligen andas ut. Nu är jag sjukskriven på nytt fram till den 26/4 så kanske man får börja arbetsträna lite, kanske 25% istället, innan man går pang på arbete.

Jag har fortfarande lite ont i fotleden sen igår, det blev en tung dag, först med jobb, sen tycker man det är kul att röra på sig så man tackar inte nej till att bära pellets.

Jag har varit och simmat med Emma på morgonen. Det är inga som helst problem för foten, det gör ju inge ont alls! Men nu ska jag lägga mig och vila, med foten i högläge, så kanske svullnaden går ner.

Jobb

Jani... Nu ska ni få höra.

Torsdag eftermiddag så ringde dom från försäkringskassan och dom hade fått läkarintyget men inte jag. Jag är från och med den 31/3 sjukskriven endast 50%. Så jag måste alltså jobba. Jag började i fredags med 5 lugna timmar. Jag läste journal i 2 timmar sen  mata jag en tant i 1 timme, sen rörde jag på mig resten. Och jag hade så ont i foten på kvällen.

Jag har försökt få tag i läkarn för att få han att inse att detta det går inte! För den 15 april är det tänkt att jag ska gå upp på heltid, och det finns inte en chans i hela denna värld. Men läkaren håller sig borta tror jag.

Det är tungt, det går ju inte. Jag förstår inte hur läkarn tänker.

Även chefen gick i protest. Men hon sa att hon var inte förvånad.

Jag måste börja protestera, jag försöker... Men är jävlar inte lätt

Snöoväder, jag läser

Ja, det snöar och snöar ute. Det är blött och slaskigt ute.




Så jag tänkte lägga mig och läsa en stund.



Jätte bra bok, men läs Silverfisken först!


Vid kl 2 tänkte jag fara till gjuteriet och dricka kaffe, sen far jag till Gäddvägen, för jag har lovat att göra en frisyr på stina. Dom ska ta kort på alla komfrimander. Och om jag kommer ihåg ska jag ta kort på frillan. Jag klippte ju henne i Lördags oxå, vi får se hur det ser ut!

Kan man träna för mycket?

Kan man säkert, ofta då man sätter igång med en hård början så brukar man lyckas åka på en förkylning direkt!

  • Jag ska fara till sjukgymnastiken kl 9.00. Spinna lite, gå träna, rodda, träna upp vaden och lyfta skrot.
  • Sen hade jag tänkt fara på vattengympa kl 15.30. Kan tänka mig att det passar mig.
  • Sen hade jag oxå tänkt fara på arbrytningen ikväll, för jag måste träna lite iaf innan SM!!!
Vi får se ifall jag väljer bort något av de två sista alternativen. För nu har det börjat snöa, och jag har nästan lovat att följa Pontus och ploga ifall det blir. Tycker synd om han, när han nästan inte sov nånting inatt.

Jag tycker Ronja blivit bättre vid inkallning nu, måste bara fortsätta träna na. Igår så fick hon ett riktigt utbrott då Pontus chef kom på besök, hon skällde och skällde och reste raggen, även fast hon träffat han flera gånger förut. Till slut gick hon fram och hälsade och var då jätte glad. Det måste ändras på! Nina, nå förslag??

Nu ska hon få mat. Hej!

RSS 2.0