Varmt

Ännu är det lungt. Inga speciella känningar. Sammandragningar och små värkar lite då och då.

Solen gassar
på. Men jag tycker det går ganska bra ändå. Det fläktar ju och jag lider inte som sist.

Däremot har Rasmus det lite jobbigt, svårt att äta ordentligt och tycker han dricker för dåligt oxå, inte konstigt han blir tjörmig.

Var till Barnmorskan igår och allt var bra. Jag hade växt 1,5 cm efter hennes mått iaf. Blodtrycket var bra... Eller 130/70 ovanligt högt övertryck för att vara jag. Men bra ändå. Hon tyckte att skallen hade fixerat sig nu.

Nej, nu börjar skuggan försvinna från husvagnen och värmen är på väg. Så jag ska gå in och se vad födelsedagsbarnet gör! Grattis Sofia!

Ingenting än!

Nu är vi i Piteå hos syrran och semestrar. Fint väder har vi fått också. Varit ute på affärer kikat så att Rasmus blivit less.

Fick inte igång internet igår. Men idag då man har fått rätt kod så går det bättre!

Ju längre jag får vänta på bebisen ju längre semester får jag! :) För när den kommit så åker vi ju hem sen. Det negativa är väl att man hinner slösa mer pengar.

Inhandlat en liten rutskana, och en uppblåsbar barnpool till Rasmus. Invigt båda två har han oxå gjort, supernöjd.

I morgon ska jag till barnmorskan här i Piteå och mäta magen. Har lite småvärkar då och då. Men fortfarande väldigt lite.

Ciao

Känningar hela dagen

Idag har jag gått omkring och haft lite smått mensvärk hela dagen. Men det är bara lite ont och mest bara ont då jag rör på mig.

Så, inte BB än. Då ska det börja värka mer.

Har just packat husvagnen färdigt. Så i morgonbitti efter alla bestyr så bär det iväg till Piteå. Camping på syrrans gård.

Magen min har blivit riktigt gravid-rund och har sjunkigt kraftigt.

Önska mig lycka till om det bär iväg till BB snart! Jag kommer nog att uppdatera bloggen i morgon annars.

Jobbar på, men inget händer!

Mina gissningar var i alla fall åt fanders. Och imorgon är det 10 dagar innan beräknad födsel, Rasmus var född 9 dagar innan, kl 6 på morgonen. Räknade just, för jag hade för mig det var 10 dagar men jag har nog avrundat lite uppåt.

Idag var vi ute och gick en promenad till bäcken på morgonen, typ 1,2 km. Känns iaf att formen är mycket dålig, borde nog ta en promenad varje dag, så jag är i bättre form till förlossningen. För idag har jag inte haft nå ont alls i bäcknet!!! Jo, för just efter promenaden cyklade vi en precis lika lång sväng, och jag höll på dö, hängde inte med Pontus, det gick för fort.

Härligt väder har det varit idag. Om jag nu får vänta i 4 veckor till så känns det inte så farligt iaf, för jag har det ju faktist inte så jävligt med magen, ja, förutom när det är över + 23 grader... Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! - Sanningens ord.

Vi har fixat och donat där uppe. Jag och Rasmus var ute och lekte och Pontus jobbade på och ställde i ordning. Både jag och Rasmus blev glatt överraskad då vi kom in och fick syn på Rasmus egna rum!!!











Vårt rum var så stökigt så jag väntar med att sätta ut lite bilder tills vi fått till det, iaf ett överkast på sängen. Men vaggan är på plats iaf. Det känns bra! Och Rasmus får träna på att sova i sitt egna rum i natt. Går finimang tror jag.

Upp och mysa med älsklingen.




Jobbar på

Fått barnvakt ikväll så vi har hunnit göra massor.



Lackat färdigt spaljen, fått upp den och lagt ut golvet. Blev så jäkulst snyggt.

I morgon ska vi lista!

Klippt gräset, städat lite i husvagnen, varit på granns... Fullt upp hela dagen.

Rasmus var till läkarn, gick bra, förutom att han skrek då hon direkt hon började röra honom.

Jag var till barnmorskan. Allt var bra, förutom att magen inte växt något... Men vi ska kolla upp det nästa vecka igen. Skallen hade inte fixerat sig, jag var dålig på att känna!

Nu ska vi göra säng. Om vi tar oss. Pontus rygg har börjat svika, jag får nog bära honom isäng... Stackarn

Längtan är stooor!

Oj vad man känner efter noga. "Det gör lite ont i magen, kanske en värk?" Jag hoppas bara.

Men trycket neråt har minskat, eller så har jag vant mig. Men jag tar det väldigt lungt, jag får så ont i svanken annars, och väldigt lätt samandragningar.

Men Pontus har fått semester och vi håller på att fixa för fullt där uppe. Så det bästa är väl om vi hinner klart där först, innan BB.

Jag har lackat spaljen, slipat och lackat igen.



Nu är bara andra sidan av ramen kvar, får jag ta i morgon, det går nog fort, tar bara tid att vänta på torkningen...


Här är golvet som ligger och väntar på att få läggas ut.



DÅLIGT VÄDER. Lika bra ändå, så känns det inte så dumt att man är inomhus och renoverar. Dessutom, så hade jag lite jobbigt under dessa heta dagar...

Vecka 37 + 6





Ja, jag är då värkligen inte snål med magbilder iaf.

Rasmus


Idag har han tagit massor med steg. Men de är försiktiga steg, och bara då han själv vill. Rasmus lever och mår, han är alltid så glad, vår lilla solstråle! Men jag tror nog han längtar efter ett syskon att få leka med...

I morgon ska jag till Barnmorskan, spännande att höra vad hon har att säga.

Lungt ännu

Tagit det hyfsat lungt i helgen. Bär knappt Rasmus. Men jag blir så himla uttråkad av att inte röra på mig. Jag har ändå

  • Tagit en cykeltur
  • Hjälpt Pontus att plocka lös 6 st sidobalkar på lastbilen. Jätte tungt.
  • Sprungit med grästrimmern
  • Slipat färdigt pinnarna på vindan, nu är det bara ramen kvar.
  • Slagits med myggen, väldigt jobbigt!
  • Varit på 85 års kalas idag.
Känns att denna dag varit lugnare, trycker inte alls på lika mycket ikväll. Men får väldigt ofta samandragningar, magen spänner sig och "värker" ordentligt då jag börjar röra på mig mycket eller bär på Rasmus.

Gissa förlossnings datum?

Jag tror ju faktist att det kommer hända snart, Torsdag den 23 Juni eller kanske fredan.

Jag satt just och läste gamla inlägg i min blogg, dagarna innan Rasmus föddes. Jag var jäkligt dålig på att gissa då. Blev hela 15 dagar fel!

Något annat som chokade mig var att jag vägde 3 kg mer då i samma vecka som nu! Jag gick ju och rörde på mig betydligt mycket mer då, kanske var så att jag samlade mer vätska? Nu hinner jag ju aldrig börja känna mig trött i fötterna, tar det ju så lugnt.

Men magen min växer ju i exakt samma takt som sist enligt barnmorskans mätningar.

Åååå nu längtar jag verkligen!

Men för allas bästa så vore det väl bra om det kunde vänta lite. Finns som sagt så mycket som borde hinnas göras först... Äh, det hinns nog med ändå.

Pontus har nu äntligen fått iväg all skog.
Han körde iväg det sista ikväll, nu är sågnings arbetet överlagt på andra, det känns skönt!

Jag sitter och tuggar lakrits.
Inte varje dag man äter godis, så jag unnar mig. Hmm.. jag har tråkigt. Längtar efter Pontus. Som kom alldeles nu!

Ny TV?

Här om dagen beställde jag en ny TV. Den vi har är så gigantisk och tar så onödigt med plats i vårt lilla vardagsrum, så jag tyckte det behövdes. Vi har tittat runt länge och tycktes nu hitta en bra en.

Självklart så gick man ju efter prislappen, - de billigaste. Ville ha en LED-tv oxå. Men har hört att ifall det fanns 100Hz teknik så ska bilden vara bra och inte lagga efter då det går snabbt. Jo pyttsan!



En Andersson 37", LED-tv med 100Hz teknik.

Bilden var urkass! Jag blev faktist himla besviken, men så är det väl då man ska ta det billigaste.

Så, nu är det bara att packa ner den i kartongen igen och skicka tillbaka. Har tittat på andra modeller, blir nog att beställa en 40" Samsung istället. Blir väl ca 1 000 kr dyrare. Men det är nog värt om bilden är bättre!

Min mage idag, v 37 + 3





Jag skojjar inte då jag säger att det trycker på neråt!

Redan för 3 dagar sen började jag vara rädd att det var på G. För speciellt på kvällen då man gått, stått och burit hela dagen, då trycker det massor. Magen känns att vara långt ner och jag har provat röra på skallen som är nere i bäcknet och tycker det är fixerat, sitter sten fast! För kvällarna har varit tunga för mitt bäcken.

Igår tog jag en liten promenad till bäcken, annars rör jag inte på mig nå! Jätte tråkigt. Det är nog bäst på det viset, så slipper jag lida. Men nu gör det ju faktist ingen om det råkar sätta igång. Bara jag som inte riktigt känner mig redo... BB-väskan är iaf packad!

Fast det betyder ju inte att jag kan få gå på detta vis i 5 veckor till. Suck, det låter hemskt.

Rasmus hade vuxit och även min mage

På BVC och MVC verkade allt bra. Rasmus hade vuxit massor och gått upp i vikt, så där var allt bra. Sen fick han två sprutor som verkade göra riktigt ont, som vanligt.

Magen min hade vuxit med 1 cm. Hjärtljuden var bra. Blodtrycket var lika lågt som vanligt och vikten låg på 67,1. Verkar växa i exakt samma takt som Rasmus, men kan ju fort bli större on jag får gå med magen lite längre! Huvudet hade fixerat sig lite mer i bäcknet och gick bara att rucka på lite grann.

Så jag hade ju tänkt ta en cykeltur till Gjuteriet i Tisdags. Men jag ångrade mig, för det tar ju på ganska mycket och jag vill inte att värkarna ska starta redan. Så jag beslutade att försöka ta det lite lugnt. För denna graviditet känns det mer på kroppen då jag anstränger mig. Jag har häftigare sammandragningar och får dem mycket lättare.

Idag har jag och Rasmus varit förbi gammelmormor och gammelmorfar i Kurrokveik. Sa hejdå till morfar som skulle iväg till Sunderbyn på operation. Rasmus imponerade på mormor och gick massor med steg alldeles själv!

Idag lyser solen och det fläktar lite, så kanske vi vågar oss ut, utan att bli uppäten av mygg. För det är så fruktansvärt mycket mygg i år!! Hoppas på att det ska bli bättre.

Jag längtar tills nästa vecka då Pontus får semester! Finns så mycket vi ska hinna göra då...

Tidig morgon, sen BVC och MVC

Rasmus vaknade kl 4 i morse!!! Jag var inne till honom stoppade om han och i med tutten, han försökte verkligen somna om, men efter en kvart lessnade han, då gjorde jag samma sak och det gick en kvart. Kl 5 gjorde jag välling sen ett nytt försök att sova, gick inte!!! Kl kvart i 6 så steg vi upp och åt frukost sa hejdå till Pappa. Sen hände något jag aldrig varit med om förr, jag la ner honom i vagnen och hans ögonlock small igen så fort jag började gunga vagnen, så nu sover han, kanske jag oxå ska göra en stund.

Halv 10 blir det besök på sjukan, jag ska mäta magen och Rasmus ska mätas, vägas och sen få vaccin! Hoppas det går bra, ååå, han kommer inte vara glad.

Jag garanterar att ungen börjat fixerat sig i bäcknet nu, han/hon vill nog snart ut, för det trycker verkligen på. Igår kväll var jag kissnödig fastän jag ny kissat, det tryckte verkligen på. Men som tur var så gick det över under natten. Spännande att höra vad barnmorskan har att säga.

Brrr, ingen värme idag. Men man kan ju iaf klä sig så att det blir lagom!

Inte länge kvar nu!!!

Jag och min bebis mage, vecka 37 + 5


Jag har inte packat BB - väskan än! Men tänkte börja i morgon.

Ska även börja packa Husvagnen, för om allt går som planerat så drar vi med den till kusten INNAN bebisen kommer!

Pontus har fullt upp med att köra hem timmret från vidfällorna som blev. Så mycket annat blir inte gjort här hemma. Jag putsar spaljen på vindan då jag får tid, men det börjar bli riktigt tråkigt. Putsa, putsa, putsa och skavsår i händerna, suck!

Rasmus har äntligen tagit sina första steg! Han tar något litet steg varje dag, men han är väldigt försiktig och tillåter sig inte luras. Jag tycker han blir mer och mer lättsam att ha och göra med. Känns som att det finns tid över så att den nya familjemedlemmen kan komma nu. Bara hon/han inte kommer med kolik! Då blir jag nästan lite sur.

Idag lekte Rasmus med katten, jag var lite mer inne i datorn än deras lekande. Pysen blev antagligen less och Rasmus fick sig ett märke!



Kan meddela att Pysen tål väldigt mycket, men om han ändå kunde vara lika smart som Busan och gå därifrån då han blir less.

Nu ska jag mysa med älsklingen!

Tillåt mig klaga på värmen

Jag förstår vad folk pratar om, att det kan vara jobbigt att gå hög gravid i de varmaste sommardagarna.Det går ju, men, fötterna är snart som fotbollar och ja, händerna oxå. Denna värme är jobbig.

Det verkar ändå gå hyfstat bra för Rasmus, han svettas och dricker massa vatten, men han klagar då inte speciellt.

Igår var vi till Arvidsjaur för att fira Sabinas examen, jätte trevligt med god mat och allt. MEN, för varmt för mig! Tur man har AC i bilen.

Idag blir det nog att fara in på samhället, först granns sen kalas, så handla lite. Kanske vi hinner med loppisen oxå!

Å jag ska lägga mig en stund och vila med Rasmus.

Fullt upp

Vi var ju till Skellefteå i Fredags, fint väder.



Blev en ganska billig resa, vi tittade på dyra saker, handlade för någon hundralapp på Jula, åt ute lite. Sen for vi hem för att fundera ut om vi ska köpa något dyrt...

Fick även träffa några kära vänner och spendera lite tid med dem.

Idag - Handla, hjälpa till att köra skrot från Nygård till återvinningen, kanske baka ikväll.

I morgon
- Åka till Arvidsjaur. Göra balfrisyr på syrran, titta på balen.

Torsdag - Stina fyller år = äta tårta? Baka, (måste göra 2 st cheescakes till på fredan, Sabinas student middag)

Fredag
- Fira Sabinas student!

Så jag hinner nog inte göra så mycket här hemma... Men tänkte titta förbi på blomsteraffärn och köpa mig några blommplantor. Så kan jag göra fint på gården, då jag hinner!

Rasmus sover, sovit länge. Inte så konstigt, somnade inte för än vid kl 11 igår kväll, pigg som en nötkärna! Måste varit all glass som hans morfar gav honom!!!!

Jag har börjat slipa pinnarna till spaljen där uppe, blir himla fint...

Nej, nu ska jag börja göra i ordning för lunch, hoppas att Rasmus vaknar snart!

Begravning


Idag begravde vi Ronja



Vi tog ut henne ur frysen och jag tittade på henne en sista gång. Såg precis ut som vanligt, hon var så fimla fin och pälsen var lika len som sist jag klappade henne.
Fast hon var stenhård, dom bevaras väl i en frys.

Nej usch, vad jobbigt det kan vara att ta farväl av en hund oxå!

Vecka 35

Jag och Rasmus var till Barnmorskan idag för att mäta min mage. Den hade vuxit 1 cm.
Är nu 32 cm.
Hittade en puls på 130 - 140 slag i minuten.
Mitt blodtryck 115/75.
Ligger med huvudet neråt fortfarande :)





Rasmus har faktist lärt sig att man ska sitta i fotöljen. Sen om kissen redan sitter där skiter han i, båda ryms ju



Idag blir det nog en cykeltur till guteri igen. Är så fint väder så vi ska ut och röra på oss. Ska försöka ta det lite lugnare bara.

RSS 2.0