Den mamman jag trodde jag skulle vara?

Man hade väl inte målat upp så stor bild på hur man skulle vara som mamma och vad man skulle göra. Men vissa saker kommer jag ihåg.

  • Men jag vet jag tänkte att mina barn ska då inte behöva äta burkmat. Hoho pyttsan. När jag började med smakportioner var jag duktig och lagade själv, men ju mer han började äta, desto mer burkmat blev det. Men nu har jag börjat och försöka ge honom av den maten vi äter, han älskar den verkligen. Så jag håller på bättra mig!!
  • Sen såg jag mig själv vara ute och gå med barnvagnen varje dag! Men eftersom Rasmus haft så ont imagen och svårt att sova så har jag alltid passa på att sova jag med. Dessutom blev dog Ronja (hunden) så det känns jätte trist att gå utan hund.
  • Sen trodde jag nog att jag skulle hinna göra massor då man bara är hemma hela dagarna. Skolan klarade jag faktist, men det var oftast inte på dagarna man skötte det, utan på kvällen då man fick avlastning och en lugn stund. Men nu, det känns som man inte gör nånting vettigt! Dammsuger, skurar och lagar mat är väl det man tycks orka med.
  • Men sen att jag såg mig själv fara på alla möjliga aktiviteter stämmer väl in ganska bra. Jag går gärna på kyrkis, babysim och öppna förskolan. Nu har Emma Palopä startat "barngympa" eller vad det nu kallades. Mammorna gympar i alla fall och barnen får vara med och störa. Jätte härligt mad ett träningspass i veckan iaf! Men mycket är ju för det sociala, både för jag och Rasmus!

Ultraljud

Igår var vi till Piteå på ultraljud och passade samtidigt på att hälsa på syrran som just flyttat dit. Dom hyr ett hus som ligger jätte fint och huset är jätte fint. Så ställde Sofia upp att sköta så jag och Pontus fick följas på ultraljudet!

Allt såg bara bra ut med den lilla, men det blev nytt datum, precis som väntat. 5 Juli är jag nu beräknad. Så jag är alltså i vecka 17 + 2. Och igår kände jag tydligt sparkar för första gången!!! Härligt.


Så underbart!!!

Ja, nu går det åt rätt håll igen. Kan säga att Rasmus sov hela natten förra natten. Lade honom vid kl 21 så sov han till kl 06.00!!! Sen fick han sova i min säng till kl 8, lite oroligt dock.

Igår var det - 25 grader ute. Vilket jag ser att det är idag oxå. I alla fall så lyste solen ute och det såg så fint ut. Så jag var tvungen ut på en promenad med Rasmus, men frågan var, vilket färdmedel skulle gå bäst i detta väder?

-Sparken?
-Pulkan?
-Vagnen?

Sparken brukar gå kallt i kylan, och i pulkan är det svårt att bädda ner Rasmus så det blir varmt och gosigt. Så det bler vagnen. Vi gick kanske 3,5 km, men det var så tungt, det gick sakta i slutet och jag svettades. Kändes bra att få röra på sig. Nu längtar jag till våren då solen är uppe längre och då man inte behöver klä sig så fruktansvärt för att hålla värmen!

I måndags var jag på ett träningspass med Rasmus, i spegelsalen. Massa armhävningar, sit ups och jobbigt. Jag får bekräftat något som jag redan anat, jag är otränad!

Så nu ska jag försöka fortsätta i detta spår, promenader och jympa på Måndagar. Så jag är i någon så när form vid förlossningen.

Å, verkar som solen är framme idag oxå...

Rasmus har hittat en ny favoritleksak, dammsugaren. Slangen verkar vara mest intressant.

hej hej

Jobbig vecka

Usch, jobbigt att vara hemma med en sjukling. Känner sig som en fånge i sitt eget hem efter 3 dagar. Men skönt att det äntligen är över och igår var jag ute och njöt i det vackra vädret.

Inatt, vilken natt. Rasmus har sovit så jätte jätte dåligt. Låg och masserade hans mage konstant känns det som. Så synd om lillen. Hoppas det blir bättre. Kanske sviter av att han varit sjuk.

Idag ska vi fara och hälsa på mormor och morfar, då kan jag be om en siesta så kanske de kan sköta!!

Jag väntar på första sparken!! Inte kännt något än. och jag vet att sist kände jag den innan ultraljudet. Men då gjorde jag ju det i vecka 19. Nu blir det på torsdag i vecka 18.

Nej nu har jag ätit min frukost. Ska se om Rasmus vill sova en längre stund med mig.

Rasmus har feber

Igår kväll var han lite varm då han skulle sova. Men inte värst ändå. Han sov som en kratta, men jag tror att magen spökade oxå. Han läg på mitt bröst nästan hela natten, så direkt han vakna till kunde jag guppa. Usch vilken natt. Men har blivit lite bortskämd nu då han sover bättre.

Proverna visade inget. Så nu äter han mjölk igen, och det går bra!

Har inte tagit någon temp på honom, men han är inte lika varm som sist han hade feber. Men grinig blir man ju.

I söndags var vi ute och gick en sväng. Lite kyligt om kinderna bara. Rasmus fick åka pulka för första gången! Det tyckte han om.


Far och son



Rasmus, lite röd om nosen.

Vecka 17 + 1

Hej och hå, överlycklig är jag. Magen börjar bli lite rund så det var bäst att säga som det var. Jag är gravid.

Fast jag är väldigt fundersam hur ryktet kunde komma ut då bara jag och Pontus visste det och jag var smalare än någonsin. Eftersom jag under denna graviditet inte heller mått så jätte bra. Någon som ser rätt igenom mig? Eller har det brustit i tystnadsplikten, men det kan jag väl inte tro.

Bebisen är beräknad att komma den 26 Juni. Men nästa Torsdag ska jag på ultraljud, så får vi se vad dom säger. Som jag sagt tidigare tycker jag det är bra att det inte behövde bli så långt hopp mellan de små, så kan de leka mycket med varann... Då vi inte har så mycket barnfamiljer i närheten :P

Ska passa på att äta medans han sover, blir ju oftast inte så länge.

Bilder


Rasmus, han har nu 3 synliga tänder



Skulle byta från julgardiner, hitttade ett oöppnat paket med nya gardiner som jag någon gång köpt. Det bästa av allt, längden var perfekt!

Rasmus sover fortfarande i liggdelen då han vilar på dagen, fast den står på golvet



Ja vi har satt upp grinden vi fick.

Skulle dock behöva en till hallen oxå, för nu går det snabbt ibland då han krälar fram



Väntar på ett samtal från läkaren nu!!

Har jobbat extra 2 nätter denna vecka på sjukan. Gick oväntat bra. Tur morsan kunde sköta på dagen bara, så jag fick sova!

Är hemma idag och gör ingenting! Det är ganska skönt. Har dock inte fått sova med min man på 3 nätter nu. Eftersom han for till Boliden igår kväll för han skulle på betongkörning tidigt denna morgon i ske-å. Så jag längtar tills ikväll då han kommer hem, så hoppas jag att Rasmus sover bra.

ciao

Nostalgi afton

Igår kväll var vi på nostalgiafton på Hatten. Åt middag och lyssnade på lokala kändisar. Maten var god, men kall!! Musiken var bra, synd bara att de inte tränat mer tillsammans och kunnat göra något mer och något bättre tillsammans. Lite tråkigt då de bara sjung en och en hela tiden. Sen spelade Stina Laisfelts band, "Stage". Det var oxå bra. Men fick bara en dans, med min kära min. Tvistade lite med mamma och Garard oxå :P

Madelåldern var nog + 40. Innan vi for vig kl halv ett så hade det kommit några fler ungdommar.

Pontus syster + systerdotter var barnvakt. Det gick ändå rätt bra med tanke på att dom inte träffats så mycket senaste tiden.

Rasmus gör mer och mer bra nätter. Men det kommer något bakslag då och då. Inatt har han vaknat kanske 4 gånger, men det har räckt med att jag stoppat in tutten!

Är det mjölken? På torsdag skulle läkaren från Piteå ringa och då får vi väl höra vad provsvaren blev, och ifall vi ska fortsätta med mjölkfritt.

Han tycker dock inte vällingen är jätte god. Men han äter den ifall han är hungrig!!

Jag borde verkligen uppdatera med bilder känner jag.

Nu ska jag lägga mig och vila tillsammans med de andra 2.

2010

2010 - vad hände?
  1. Gjorde du något som du aldrig gjort förut?
    Svar: Gick igenom en förlossning!
  2. Höll du några av dina nyårslöften?
    Svar: Sällan jag skaffar mig sådana
  3. Dog någon som stod dig nära?
    Svar: Min farmor :(
  4. Vilka länder besökte du?
    Svar: Inte ett
  5. Är det något du saknat 2010 som du vill ha 2011?
    Svar: Jag skulle vilja resa till något varmt ställe
  6. Vilket datum från 2010 kommer du alltid att minnas?
    Svar: 29 april - Kommer alltid vara Rasmus födelsedag och 14 augusti = bröllopsdagen!
  7. Vad var din största framgång under 2010?
    Svar: Examen, är undersköterska nu!!
  8. Har du varit sjuk eller skadat dig?
    Svar: Inte vad jag kan komma ihåg. Någon förkylning kanske?
  9. Bästa köpet?
    Svar: köksbordet + stolar, skulle jag vilja säga. Nej, husvagnen, fast den är ju inte helt våran än, måste betala lånet färdigt först.
  10. Vad spenderade du mest pengar på?
    Svar: På Rasmus måste det ju vara.
  11. Favoritprogram på tv?
    Svar: Andra avenyn, men nu finns det inget vettigt på tv.
  12. Bästa boken du läste?
    Svar: Ehhh, böcker om graviditet och barn är väl det enda jag läst.
  13. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
    Svar: tappade bort en dyr telefon när vi var ute och körde skoter, suck.

RSS 2.0