Rasmus



Ja nu går han i gåstolen, spelar melodier, svänger med ratten och växlar med spaken.

Nu har jag gjort färdigt min MVG uppgift. Eller jag ska finslipa den, sen skicka in den. En dag försent dock, men jag hoppas min lärare har lite överseende. För jag hade ju egentligen inte tänkt göra den, rent i latn. Men det slog mig att det är en 200p kurs och ett mvg kan vara värt ganska mycket då.

Igår kväll efter skolan ryckte jag in och jobbade extra. Jag hade inte frågat min kära man ifall det gick bra, så jag försäkrade mig med morsan först, som gärna ställde upp, då pontus har en del att fixa med traktorn. Vi har inte skottat gården nånting de sista snöfallen och det börjar bli mycket nu, så det är bra om han kan fixa traktorn!!!! Lättare sagt än gjort.


Jag tror jag ska koka lite gröt åt lillen. Han har sovit lite idag, kan hända att han sover bra på natten då. Det är bara att hoppas.

Min spegelbild

Ja, jag var på väg in i duschen idag och tittade mig själv i spegeln. Då sa jag till min kära man "det är inte så konstigt dom tror att jag är gravid, för det ser ju ut som jag är det"

Visst vill jag ha fler barn, men det kommer när det kommer. Farligt att stressa på.

Ja, jag skulle ju börja ett nytt liv och träna lite mer, men det går inte riktigt som jag tänkt, jag kan inte komma ihåg sist jag var ut och gick med barnvagn... Marknan? Känns inte lika roligt då det är så mycket snö. Men jag borde röra på mig mer, då mår man bättre. Har sagt att jag ska börja på armbrytingen en dag i veckan nu, för det saknar jag, hoppas bara inget kommer emellan. Är så svårt då man har så mycket att fixa hemma.

Pontus servar traktorn, och det är nog bra. Måste finnas bromsar innan jag kan börja skotta gården!!!

I natt höll jag på bli tokig, han vaknade hur många gånger som helst och skrek. Jag masserade magen igår kväll och jag tog upp han i natt för att massara och i hopp om att det skulle bli lite bättre, men ack, ja han sov 30 min i sträck istället för 7, så det var väl lite bättre.

I alla fall så när jag masserade magen så "kände" jag efter med fingertopparna mer och när jag kom under vä revben och ner så spände han ihop sig, percis som att det var där det var ont, och det kändes spännt i tarmen, gissar att det är slutet av tjocktarmen. Men vad vet jag?

Men natten innen sov han som ett lamm fram till kl 04:00, det var jag som vaknade flera gånger istället för att kolla till så han då levde. Men funderar ju då han sover så bra.

Jag funderar på att lägga upp en bild på den gulliga overallen jag köpt till Rasmus.

Nu ligger mina kära och väntar på mig. Käraste, käraste och underbaraste båda två.

God natt

Kan inte sova

Och det kan jag lova det är ovanligt, kan inte komma ihåg sist. Jag har väl vilat för mycket med Rasmus idag. Vi jobbar fortfarande med att få sova om nätterna...

Pysen var billig idag. Inte för mig då, lite jobbigt att torka rännskit i hela hallen, och luktar inte så gott, men tyckte lite synd om honom oxå som haft dåligt i magen. Men Pontus han nämnde då bössan. Så vi får väl se om det blir en katt mindre ändå...

Jag sitter och fikar, hann bli så hungrig. Habber med ost skinka och gurka, mums! Oboy till det.

Annars flyter väl allt på, en kurs är avklarad, bara frågan om jag ska hinna göra MVG uppiften. Igår hälsade vi på Rasmus nya tremenning. Jätte söt liten Albin. Och idag lagade jag en skit god middag, jag överraskade mig själv.

Det fungerar jätte bra med tyglöjorna, min kära man tvättar dom då oxå, så jag är glad. Visst är det lite att göra, men jag tror jag behöver lite terapi här ute i skogen.

Imorgon blir det nog Öppna förskolan då jag inte har skola förrän på fredag.

Sov gott allihopa

Pysen är tillbaka!!!

Åååå.. Jag ville ju som bli av med Pysen, men nu när han har varit borta i 3 månader och jag börjar tvivla på att han skulle komma tillbaka så tyckte jag det var ganska trist. Det var ju Ronjas lek kompis, och dom brukade ju lygga och steka i solen tillsammans. Han ä rju så kramgo oxå.

Idag då jag skulle gå ut till carporten så hörde jag ett "mjauo" - Men nu är busan inne, tänkte jag, det måste vara en annan katt. Tittade jag, så var det Pysen!!! Jag blev så glad! Åååå, så roligt.

Nu är jag i Norsjö, kom hit för en timme sen med Rasmus. Pontus och Samuel är på väg till Hudiksvall för att hämta en trektor som vi ska kunna skotta med i vinter.

Nej nu ska jag gå till Rasmus.

Babysim

Idag har jag och Rasmus varit och badat, det var jätte roligt. Vi dök!! Stackars Rasmus, jag sa, det enda som kan hända är ju att han blir sur på mig, så jag gjorde det i slutet, just innan vi gick upp. Visst var han lite putt på mig, men det gick över då vi kom upp.








I söndags var jag och hälsade på Evelina som var hos sin syster i Hanna. Visst är dom söta tillsammans. Mina finaste.



Gammelmormor och gammelmorfar var och hälsade på idag oxå.
Så trevligt emd besök!!



Pontus är fortfarande på jobbet. Men han kommer nog hem alldeles strax. Fast han började inte för än kl 12:00 idag, så han har inte haft det värst.

Rasmus är duktig på att somna själv nu. La honom bara i sängen och sa godnatt ikväll så  gick jag ner och sjöng lite för mig själv så somnade han. Vi får hoppas att det fortsätter så bara.

MEN! Han sover inte 100% bra på natten än... Nja inte ens 50% kan man väl säga... Han vaknar och skriker, fast fördelen nu är att jag bara behöver lyfta upp honom så blir han tyst nästan med en gång så kan jag lägga ner han igen så somnar han med detsamma. Ibland så kommer det någon rap oxå, så jag får för mig att det är magen som förtfarande spökar lite.

I morgon blir det skola! Då lämnar jag mina käraste här hemma. Ska nästan bli skönt att få lite egentid.

Nu ska jag borsta tänderna så maken min kan få lite goda pussar då kan kommer hem!!! Hehe

Sova sova säng säng säng

Inatt sov Rasmus nästan 5 timmar i sträck, och åt inte på 7 timmar. Jag är hel nöjd. Men fick stå ut med en hel del skrik igår kväll innan han somnat sista gången.

Men jag trodde jag var sjuk i natt. Vaknade och kände mig spysjuk, men på morgonen var allt som vanligt. Det var ju bra.

Hej

Trevlig marknads helg

Ja, vi var ute en sväng på marknaden. Shoppade godis och en sång där säk till plastfolien. Jätte fiffigt. Sen på kvällen så var mamma barnvakt då vi for för att bada bad tunna i stormen!. Ja, jag badade med pannband på, för det blåste så himla mycket, men det var varmt och gosigt i badet.

Ja och igår fick jag höra en positiv överraskning!!!

Rasmus sov ganska bra förra natten, nu får vi se hur denna natt går. Han ligger uppe i sängen och tjollrar, försöker säga åt honom att han ska sova, få se om han lyssnar på mig. Jo, jag hade tänkt fara på kyrkis i morgon. Men jag har även en del skolarbete som behövs göras, få se vad jag hinner ikväll.

Varit och ätit middag på Gäddv. ikväll. Var gott och trevligt, Sanna och Gerard var ju på besök. David har oxå varit på besök i helgen. Idag har jag varit på besök hos kusin Hanna där jag träffade flera, inklusive min bästa kusin Evelina! Trevligt att surra av sig en del.

Ska gå upp och se till att han ahr täcket på sig. Ciao

Vilket ramaskrik!!!!

Ja, i natt gjorde jag ett försök. Jag gav honom mat vid kl 22:00 sen så fick han somna själv. Han vaknade säkert 4 gånger och bara skrek efter det och ville ha tissen igen. Men jag vaggade den skrikande ungen på sängkanten, till slut blev han tyst så la jag ner han och gungade spjällsängen tills han somnade, ibland fick jag ta upp honom igen när han fortsatte skrika.

Kl 01:30 tyckte jag att han kunde få äta igen. Så då gav jag honom mat. Då sov han till kl 06:00!!! Då krek han heller inte då han vaknade. Det var ju ganska lyckat ändå. Så gav jag honom mat igen. Då vaknade han 07:00 och skrk och ville ha mat igen. Men ack, det fick han inte, dån klev vi upp.

Så ska jag nog göra ett nytt försök nästa natt. Det kan ju bli bra i slutändan.

Nu är det marknad

Lilla Rasmus

Ja vår lilla Rasmus, han sov inte lika bra i natt, men ikväll masserade jag hans mage, för det gjorde jag kvällen innan han sov så bra. Så nu får vi se vad det blir för resultat.

I helgen är det marknad, Pontus har Jour. Men vi ska väl hinna ut en sävng för att se vad som finns. Ta barnvagnen och gå, gud så trevligt.

Jag missade ju en APU(praktik) på 3 veckor i våras då Rasmus kom. Nu är det bestämt att jag ska göra den Nov - Dec, i månads skiftet. jag har önskat att vara på mottagningen. Men vi får se om jag får det, annars blir det nog facklan.

Nu är det snart säng dax, jag är dö trött!!!

Skola skola

Idag har jag varit på skolan i Arvidsjaur så vi sover hos syrran för det är skola igen i morgon.

Hoppas lilleman sover lika bra inatt som förra, för han har haft ett par hemska nätter, där han har vaknat med ett gallskrik och är inte lugn förrän han får mat. Så har han ätit 4 - 5 gånger per natt. Suck, började bli ganska trött. Han är snart ett halvår och äter så mycket på natten! Men inatt åt han bara en gång kl 23 då jag skulle sova sen vid 02:00 son inte förrän kl halv 6. Så det var ganska skönt.

Gud vad han växer och mår, nu går det fort verkligen, snart sitter han hog själv. Använder storlek 74 nu, men det är nog bara att ta fram nästa storlek snart. Virrig som man är så missade vi tiden på BVC i Fredags. Det var ju tänkt att Pontus skulle dit med lillen medans jag sov. Men både jag och han hade glömt det totalt. Så nu på Fredag fick vi en ny tid. Då får vi se hur det ser ut, om han "följer sin kurva".

Ja, i går var en riktigt liten sötis en på besök. Det var så trevligt! Novalie med storasyster Felicia. Ja, och deras mor var väl oxå med, det var egentligen så länge sen man pratade med henne, med det var hilma kul. Ja, och gud vad rosa är fint. Det är så sött på små flickor, nog skulle jag kunna klä Rasmus med massa rosa, men man är ju så inpräntad på att det är en flick färg, suck. Han får nöja sig med nå rosa plagg då och då.

Gammel mormor och gammel morfar var oxå på besök. Det är inte ofta dom är förbi. Blir så jobbigt för mormor i ryggen, hon har ju så mycket för sig, baka och står i trots smärtan. Är så duktig

Nej nu är det bara hoppa i säng snart. Är så trött! Ska bara vänta på att Pontus ska komma med tandborten.

2 nätter

Ja, nätterna har egentligen inte varit några problem, de har varit ganska lugna och jag har jobbat med skolarbeten den tiden som varit över, effektiv tid. Jag har inte haft problem att hålla mig vaken i alla fall.

Värre är det väl på dagarna då man ska försöka sova och måste amma och äta själv emellanåt. Och Pontus har fått stå ut med en skrikande lilleman om nätterna, för innan han har värmt maten så har Rasmus hunnit bli riktigt sur.

Första natten så åt inte rasmus något, han vaknade och var förbannad, Pontus värmde maten, men han ville inte ha. Han kände förståss på sig att jag var borta och protesterade. Andra natten gick bättre, då åt han som han brukar, fast - det vore ju bättre om han slutade äta så mycket på natten så att jag fick sova lite mer!!!

Han brukar normalt äta en gång vid 21:30. Kanske ibland igen kl 24 och vid kl 1 äter han. Äter oftast vid kl 4 också och alltid klockan 6!

Idag ska jag jobba extra på Vauka. Det var kris där och jag känner att det går bra att jobba 5 timmar och Pontus gick med på det, det känns kul. Det var ett tag sen.

I går var vi en sväng till Pontus bror i Gargnäs, vi hämtade pellets i Sorsele samtidigt. Kom inte hem förrän kring 12 på natten. raka vägen isäng.

Ja! I veckan har vi gjutit en platta i carporten. Ja, den har varit propfull, men mestadels skrot innan. Men Pontus har städat, kört till återvinningen och satt upp hyllor i sidoförrådet så nu finns det plats! Vi ska ställa in husvagnen där tills vidare. Nästa år kanske vi kan använda den till bilen om vi har tur. Hade väl tänkt gjuta en annan platta under ett annat sjul dit husvagnen ska flyttas, men det är en hel del jobb. Men hoppas det hinns med nästa år. Skulle vara underbart med en carport!

Ja, skulle vara ännu mer trevligt med ett riktigt garage. Men den dagen.

I Onsdags var jag på föräldra gruppen. Jag tog bilen till Gäddvägen, så tog jag barnvagnen där ifårn och gick sedan till sjukan, så fick Rasmus sova i vagnen en stund. Det var trevligt.

Inatt sov han ganska bra. Han åt inte nå mellan kl 12 och 6. Men han var vaken och tjörmde lite, nån gång. Nu liggar båda mina guldklimpar och sover. Tror jag ska gå upp till den stora och mysa.

Ciao

RSS 2.0