Olycka

Ronja blev påkörd av en bil här utanför i Lördags. Var så illa däran att vi var tvungen att avliva henne.
Det är tomt här hemma, ovanligt tyst och lungt. Jobbigt.

Idag är första dagen på praktiken, ska vara på mottagningen i Arjeplog. Spännande.

Rasmus sover fortfarande dåligt. Men nu är det Pontus som får sköta om nätterna, stackarn.

Ronja...


Rasmus har feber

40,0 grader. Tog tempen just. Är så varm och klagar så illa, så jag bestämde mig för att ge honom en alvedon. Sovit bra då han är så utslagen, fram tills nu då.

Bouna notte tutti!

Farsdag

Idag firar vi farsdag med tårta. Jag har just gjort min förta tårtbotten någonsin, den blev inte helt dum! Skar den ganska snyggt också om jag själv får säga. Så vi ska in till Arjeplog och äta middag vid 3 och sen blir det tårta.

Han sov faktist bättre än vanligt, typ 1,5 tim i sträck hela natten. Men där på morgonskvisten hade han jätte svårt att somna om, han klagade bara. Så då väkte jag Pontus så gick han ner vid kvart i 6.

Pontus är på garaget och fixar med traktorn, i morgon är det skola!!!



Så söt, håller just på att somna där. Han som inte gillade tutten då han var mindre, nu älskar han den!

Rasmus sov borta

Rasmus sov hos mormor i natt. Hon gav han inge mat förrän på morgon. Hon sa: "han var ju inte hungrig, han hade ju ont i magen, så det löntes ju inte ge honom på natten". Men lät ändå som han hade varit vaken lite mindre än vanligt.

Så inatt ska jag och min man turas om att sköta, blir nog att jag sköter fram till 4 eller nå, sen får han gärna ta över.

Idag snodde jag 2 cigarett paket från min minderåriga systers jackficka, hon var väldigt surig om att vela ha tillbaka dem. Hon skulle inte lämna Granlunda, så jag erbjöd henne sovplats. Det blev i slutändan min far som blev 2 paket rikare, då följde ju paketen med till samhälle i alla fall, så då kunde hon oxå fara. Hoho! Man måste ju visa vart skåpet ska stå!

Nu ska jag plocka ur diskmaskinen.

Träningsvärk i armarna

Ja, någon slags träning får jag ju i alla fall.

Inatt kämpade jag hårt med lille man. Han skulle inte få någon mat! För jag vet att han inte behöver någon då han äter gröt på kvällen, han ska klara sig länge. Men jag sa till mig själv, kl 5 ska han få äta, för det brukar han.

Halv 5 då var jag så slut i armar och så trött, så då fick han äta. Jag fick bära han till sömns kanske 4 gånger, då hoppar jag omkring som ett tok på övervåningen för att han ska kunna lugna ner sig och kunna somna om till slut. Sen har jag vaggat spjällsängen, vi har ju några gummipluttar under den som gör så man kan vagga. Fast sängen hoppade mest omkring när jag vaggade, för att han skulle somna om. Så allt vaggande i sängen har gjort att jag har värk i mina armar.

Pontus kommer snart hem. Han har plogat inatt, for innan kl 03:00. Jag är dötrött, så jag tänkte be honom sköta en stund så ska jag lägga mig och vila, lille man är tjurig, han kanske också är trött. Ja, och Pontus är säkert också trött. Så snart är det lunch, sen sägen!!! Åååå vad skönt, ska se vad klockan hinner bli, jag skulle ut och gå en sväng med Sofia B, bara det inte blir så sent efter allt sovande. Behöver nog röra på andra muskler också.

Mycket att göra

Ja, vi hade besök i helgen av Emma, åt god middag, spelade spel och badade bastu i lördags, jätte trevligt!

Sen är det MASSOR massor med skolarbeten på G. Eller denna kurs "Etik och livsfrågor", väldigt krävande, mycket att göra. Jag är inte färdig än. och på måndag börjar en ny kurs!!!

Jag och Rasmus fick en bra natt förra veckan... Då trodde man det skulle fortsätta åt rätt håll... Nej nej, alltså, snart blir jag tokig, när man inte får sova!!! Vaknar 10 - 15 ggr per natt och måste upp och hoppa för att han ska somna om! Tur att jag får sovmorgon varje helg då min kära man sköter! När ska ha få sovmorgon då???

Ja, det enda jag klagar på.. sömn, men det är ett ständigt problem.

Nästa Tisdag börjar min praktik, det blir spännande. Ska vara på mottagningen.

Blev bjuden på middag idag av Rasmus kusin, hos Malin och Frans. Det var inte helt dummt och trevligt!

Ja, nu ska jag försöka göra kväll! Pontus har redan gjort det, i soffan då. Imorgon ska jag förbi på FTV och ta några bilder, då får man höra vad dom säger.

Det är Kallt kallt kallt ute! måste nog börja med långkallingar.



Morfar och Rasmus




Rasmus




Sötaste overallen, lite stor än.

Jag har dragit ner på godsakerna, jag lovar er, det behövs. Väger nästan 62 kg, det har jag aldrig i hela mitt liv gjort förut. Förutom då jag var gravid. Men det där med träning fungerar ju inte, jag tar mig inte tid på kvällarna!!! Men man kan ju åtmindstonde tänka på vad man äter, så det har jag börjat med, måste nog vara stenhård också. Inga kakor till kaffet...

Just det, på tal om gravid, hehe, roligt att höra från annat håll att jag är gravid igen då jag inte ens vet det själv. Men sånt är ju livet här! (Det är mina extra kilon?)

Gud vad jag svammlar, jag skulle ju sova.... Zzzz

Då vad det min tur att få en pris chock

Jag var på underssökning idag på Folktandvården. Det har alltid gått så bra för mig, har alltid legat i nästan lägsta prisklass. Sällan några hål. Men idag så såg vi något på bilderna.

Jag har ju kvar 3 mjölktänder eftersom jag inte har anlag för andra, men tänderna har varit friska och fina så det har ju inte varit något problem, fram tills nu. En tand är på väg att lossna!!!! Men jag kan ju välja att få en glugg här på sidan eller att köpa mig en stift tand. Gud va konstigt det känns, som en gamling, måsta ha typ lös tänder!!! fast dom går inte att ta lös.

Men jag har ju förmodligen ganska länge kvar att leva och då kanske det är värt att få ha en tand där... 14 - 15 000 kr...

Jag och Rasmus ska till BVC om 30 min. Han ska få en spruta. Hm, måste väcka homon, han sover.

hej då

Lång dag

Dagen blev helt plötsligt så lååång. Pontus skulle jobba över, det käntes ju lite trist. Men jag tror jag far in till samhället vid 4 och ser om min far är hemma.

Nu kom jag på en sak, har så dåligt samvete, jag har två formar som ligger uppe på skåpet här ändå sen bröllopet. Dom är inte mina, jag måste lämna igen dem!!!! En till IB och en till jeanette. Måste packa dem i bilen med detsamma!

Rasmus sov dåligt inatt... Han vilar nu, så jag ska slänga mig i soffan så fort jag ätit.

Oj vad jag har exprimenterat med barnmat. Jag har fått slänga bort 3 mixer som jag gjort. Det blev så äckligt, jag vill inte ens säga vad jag blandat. Men jag skulle göra något av avocadon, men den var nästan omogen. Nu har jag ju testat och sett vad man inte ska göra iaf. Potatis och morötter blev det i slutändan, det smakade bra! Men jag måste introducara honom till kött nu också, eller fisk med. Måste ut till frysen då. Hemskt stora problem jag har...

Hahaha, igår var jag på väg till kyrkis, svängde in vid kyrkströmsgården och det såg väldigt tomt ut, då slog det mig att det var lov, och det skulle inte vara något. Då åkte vi och hälsade på morfar i Kurrokveik istället.

Nej. nu ska jag sova. Hej!

RSS 2.0