Invigning

ja, igår inveg jag den nya vagnen och gick en sväng. Vilken skillnad från den gamla som vi har!!! Det gled ju som fram även i terräängen, det går ju att gå i normal takt i skogen utan att Rasmus hoppar ur vagnen.



Mycket vatten i bäcken



Grannens katt var på besök, Ronja jagade upp henne i ett träd... suck.



såhär ser det ut i skogen brevid oss nu när dom har gallrat. Jag tyckte det blev bra! Jag fick dock rensa lite på motionsstigen för att det skulle kunna gå att ta sig fram bra.



Ser ni vad bra han mår i den nya vagnen.


Bilder


Rasmus sover hos morfar



och här sover han hos gammel mormor



Vi måste ju ta en bild då han är vaken oxå :P



Igår shoppade vi! Köpte en ny barnvagn, eller ny och ny. Ny för oss iaf, kostade 1000 spänn, var i jätte fint skick, mycket finesser, en BRIO. Sen köpte vi en spark låda.

Inatt har lillen sovit bättre, jag med! :) Sötaste, han är så underbar.

I helgen åker pappa Pontus bort till Stockholm med Gjuteriet. Då blir vi kvar här själva! Han kommer vara saknad :P Men jag får hoppas att moster Stina håller det hon lovat. Hon skulle hjälpa mig att sköta i helgen.

Igår var jag förbi på Armbrytninen med Rasmus, dom var jätte glad att få se han, så han fick till och med en present. Några kläder, fin fina!

Han ligger nu och sover i min famn och jag skriver med vänster handen, det går det oxå. Tänkte lägga ner honom i vaggan och hoppas att han inte vaknar, så kanske jag hinner göra lite läxa. Sen kommer väl Pontus hem på lunch.

Ciao

Lillen har sovit dåligt i natt

Sov högst 1 tim i sträck inatt sen varit vaken och grinat och grymtat. Jag tror han haft ont i magen, tycker så synd om lillen.
Han äter som en häst. Vägde 3920 den 26/5. 53,5 cm lång och 37,4 cm runt skallen. Han är mullig och söt nu!

Mycket att göra

Jag har fortfarande kvar några skoluppgifter att göra! Men det har varit så mycket spring här hemma och så mycket annat att göra. Men jag fick dröja med det för min lärare iaf. Men bäst att göra bort det snart innan man glömmer allt man läst om. VG och MVG uppgifterna skippar jag nu, det känns inte så relevant just nu.

På måndag har vi en föreläsning på skolan som jag skulle ha varit på, börjar kl 10.00. Jag tar nog med mig Rasmus och far dit själv. Vi klarar oss nog utan Pontus, det är ju ingen heldag. Det går ju så länge det går.

Det har varit mycket besök här hemma så man har inte hunnit med så mycket. Men det är trevligt. Igår var Rasmus mostrar från Umeå här på besök. Bastade, åt gott och spelade spel. "Så det kan låta" jätte kul spel, det rekomenderar jag!

Idag ska vi och hälsa på gammel mormor! Rasmus fick några jätte fina blommor av henne igår!

Jag har tillbaka min telefon igen och mitt gamla nr: 0730561381

hej svej

Hembesök från BVC

Igår var barnmorskan på besök här hemma.

Allt verkade jätte bra med lillen. Han hade gått upp 375 gram på 8 dagar!!

  • När han föddes 29/4 vägde han 3075 g.
  • 2/5 vägde han 2945 g.
  • Igår den 10/5 vägde han 3320 g.

Jag var väl inte heller orolig, för det märks att han blivit större. Kläderna sitter bättre! Nästa gårng ska han mätas så får vi se om han blivit längre. Han äter med ungefär 2,5 timmars intervaller nu, det är ganska ofta, men han ska ju bli stor och stark!

Igår provade jag bärselen jag köpt. Perfekt då jag ska ut till tvättstugan och fixa, vill ju inte lämna han själv inne. Skulle bara ha skaffat batterier till babyvakten så kanske jag skulle kunna gå ut.

Han är så sällskapssjuk, ibland är han bara lugn då han får ligga i min famn. Det är ju lite svårt då man försöker gåra något. Men då var bärselen bra, för där trivdes han. Nu ligger han på mina ben och grymtar, verkar ganska nöjd ändå! nej, inte helt nöjd...

ciao

Igår tapetserade vi lite till, men svårt att göra färdigt då det är så mycket annat ofärdigt.

Bilder

I helgen har vi jobbat på. Allt är färdigt på toan förutom att handdukstorken inte är upphängd. Så det känns bra.

Tvättfatet


Duschen och fönstret



Skötbordet och toan :P



Hallen

Vi har tapetserat idag, men vi har fortfarande kvar lite, har kunnat sätta dit eluttagen nu iaf. Längst till höger ska garderoben vara så där har vi vitmålat färdigt.



Halva fondväggen är uppsatt, jag tyckte det blev himla fint!



Konstigt att man hinner göra något fast Rasmus skriker emellanåt. Tur att Pontus är arbetsvillig, han är underbart duktig. Han klev ändå upp innan 9 idag. Själv sov jag till kl 11!!! Det var evigheter sen måste jag säga. Men Rasmus fortsatte sova efter morgonsmålet, så det gjorde jag oxå.

Nu ska vi ta en dusch tillsammans!

På tal om det, badade Rasmus igår. Gick mycket bättre än på BB då han skrek i panik konstant, han var tyst hela tiden nu, och såg ganska nöjd ut faktist :)

Hej med er!

1 vecka och 2 dagar!

Jag var till Arvidsjaur Onsdag - Torsdag för att göra bort det sista i skolan innan sommarlovet. Pontus var i Sabinas lägenhet med Rasmus och så fort han var hungrig bar det iväg till skolan så jag fick amma. Jag tog lite längre lunch och så, men jag hann ändå vara med på mycket.

Här har jag bäddat ner sötisen i vagnen för att vi skulle ut och ta en premiär tur.



Han äter för fullt så jag är då inte orolig att han stannat i vikt, jag tycker att magen hans ser uppsvälld ut.

Pappa Pontus ligger och myser med lillen.



Har varit förbi p åjobbet en snabbis med Rasmus, jag skulle ta och städa ur mitt klädskåp.
Nej, nu ska vi dricka kaffe.

Ska se om jag får någon puss oxå...

Rasmus

Hej och hå allihopa.

Det var visst på G då jag skrev sist! Tur var väl det då man åkte hela vägen till Sunderbyn.



Japps, vi har nog bestämt oss för Rasmus.
Det var ett fint namn.
(Visst är han den finaste bebisen ni sett någonsin?? För mig är han förståss det)

Vi provade babysittern idag och den gick fint att sitta i.

Nu är det bara att någon tar Pysen!!! Annars blir det nog bössan, och då kanske det är lika bra att man tar Busan också. Låter jag hemsk? Känner verkligen bara att vi inte har så stor nytta av dem längre. Sen hårar dom och inte nog med det, jag har ju fått höra så mycket skräck historier! Huvva. Sen slipper man kattlådan.

Förlossningen var en riktigt upplevelse!!!
Vilken smärta, och vilken glädje så här i efterhand. Jag är så otroligt lycklig. Tacksam över att allt gått så pass bra oxå. Jag beundrar ALLA som gått igenom en förlossning.

Kanske jag uppdaterar lite mer om förlossningen senare.

Jag ska försöka ta mig till skolan på Onsdag och Torsdag och göra bort det sista. Tur jag har en underbar Pontus som ställer upp för mig då!

Ska börja göra lite sen middag. Stinas kyckling och ris...

Mitt hjärta slår volter för Rasmus och Pontus hela tiden!!

Mamma har snott mig mobiltelefon, så den är i Norsjö nu. Kan bli svårt att nå mig, Ring till pontus om ni vill ha tag i mig eller på tele nr 070-2821241, den har jag på mig.

Ciao!

RSS 2.0