Träffat en gammal klasskompis

Ikväll kom en gammal klasskompis från skellefteå förbi. men det var faktist inte så länge sen  då hon var på bröllopet oxå.

Kul att hon tittade förbi, hon var på väg till Jäckvikk, så i morgon kväll kasnke vi far dit, bastar spelar yatzy och umgås litegrand. Skulle vaka kul.

Rasmus är inte lika förkyld längre, på bättringsvägar.

Stina har skött idag då Pontus har städat ute på gården och medans jag varit på praktik. Tänk vad bra att ha så snälla syskon!

Tagit en ledig dag

Ja, jag var less på sömnlösa nätter och jag ville inte riktigt få tillbaka samma känsla som när han hade kolik. Så jag bad om ledigt idag, så vi kunde sova ut och han kanske kunde bli friskare.

Idag har han mått bättre och han sov bättre i natt. Så det känns skönt. Just nu ligger han i sängen och snusar. Så imorgon går jag 7-16. Sen blir det en extradag på Tisdag istället. Sen är det natt Ons-Tor, Tors-Fre. Det blir spännande! Jag som aldrig har jobbat natt!

Så idag har både jag och Pontus varit hemma. Så han har hunnit göra massor med nytta där ute... tror jag då! Han har flyttat massa skrot i alla fall, det blir mer lass till återvinningen. Så snart har vi en carport plats till husvagnen.

Här om dagen blev jag lite rädd. Pontus ringde och frågade hur man skulle in akut på sjukan. Jag beskrev vägen sen så frågade jag vad som hänt. Han hade fått batterisyra i ögat! Men det verkade som det gick bra. Han var snabbt på sjukan och fick skölja och nu droppar han massor i ögat.

Nej, nu ska jag klippa min käraste.

Ciao

Ronja skällde älgen

Ja, vi hade en älg på gården och direkt Ronja kom ut så sprand hon mot den och skällde. Jag trodde inte att hon skulle vara så tuff. Men när hon fått bort den från gården så var hon nöjd.



Vi invigde en dop present idag. Tallrik med sked. Har varmt vatten i tallriken så det kan hålla sig varmt medans jag matar Rasmus.

Ja, han har varit då dålig på att äta idag, jag märker att han har så svårt att andas då han provar, då han är förkyld. Så därför bestämde jag mig att ge honom något ur sked. Så jag hittade på ett eget gröt recept:

Bröstmjölk
havregryn
blanda och koka
bröstmjölk bredvid
mosad banan

Åååå vad jag har kämpat nu för att försöka få han att sova, han har ätit ordentligt nu, så hoppas han sover ett tag. Då ska jag oxå lägga mig och vila medans jag väntar på Pontus. Han kommer nog vid kl 22.

Rasmus som äter med hela munnen!

Vår "nya" TV som kom igår. 19 tum, kan gå på 12 volt, för att kunna ha i husvagnen


Lillen är förkyld

Jag och Pontus har också lite problem med halsen bara.

Men Rasmus har haft en jobbig natt. Tur man är ledig idag, men synd att inte Pontus också är det, så han kunde hjälpt mig så man fick sova lite till.

Men han sov i alla falle lite bättre efter att haf pallade upp bakom ryggens hans i sängen. Men han var itne nöjd då han vaknade.

Nu när han är vaken så går det bra.




rinner bara uner näsan lite.

Tog en bild på min fotled, har varit en tuff helg för den, och natt också.



Jag funderar om jag och Rasmus ska fara och hälsa på gammel mormor en sväng idag, då Pontus säkert skulle jobba över en del idag, det blir så långtråkigt.

Nej nu börjar han klaga. Hej

Valvaka

Ja, idag var jag ju självklart och röstade. Klockan var 19:45 då jag steg in i vall-lokalen, i sista sekunden! Jag trodde ju först att inte kunde rösta här, men det var visst möjligt, man kunde poströsta på valdagen på Medan i Arjeplog!

Har tittat på lite valvaka, men jag är så trött, så det blir nog sängen. Men jag sa det, jag får kliva upp i natt dåjag ska amma och tjuvtjika lite hur det går.

Ska praktisera i morgon också, 7-16 tror jag. men på eftermiddagen ska jag vara på lab, uppe på mottagningen. Så då kan ni komma och klamydiatesta er så får jag prova på det!! Hehe.


Dålig natt

Jag tror våran lilla bebis har haft ont i magen i natt. Han har legat och rullat och klagat hela natten. Sparkat och varit sur. Men inte skrikit, jo en gång. Tur att jag är ledig idag, för det hade kännts tufft att måste gå på praktiken. Det blir värre nästa vecka då jag jobbar förmiddag, men då får man väl vila då mam kommer hem.

Han sover så gott nu, kanske jag också skulle gjort, men då vaknar han ändå säkert med en gång, som vanligt. Pontus var just hemma och åt lunch, jag avancerade till det med havregrynsgröt och kokta ägg.

Kylen är tom, det blir att handla ikväll.

Mitt nya hälsosamma liv. Ja, jag har faktist varit på 3 promenader i veckan, glömde av att gå igår, får ta igen det idag kanske. Kakorna är svåra att hålla sig ifrån om dom står på bordet. Men godis har jag inte ätit på länge, ja man borde ha godislöfte egentligen, för då brukar suget försvinna helt.

Nu har han tygblöjor på sig. Men jag skulle haft mer, så att man kan tvätta flera med en gång, så man inte måste köra ahlv fulla maskiner. Fick tips om att titta på e-bay. Det har jag gjort, men tyckte nästan att det fanns bättre och mer på blocket.

Ska titta lite till. Hej

Bra recept på hembakat bröd?

Jag är så less på köpes bröd. Det smakar alltid likadant. Så i morgon hade jag tänkt ställa mig och baka bröd om jag får tid. Det är så gott med nybakat!!!

Så jag ber om tips på bra recept.

Idag har varit en tuff dag. Rasmus började sova oroligt efter kl 04:00 i morse, vi klev upp vid kl 8 efter att ha legat och gosat i sängen länge.

Sen sov jag 20 min med honom senare på morgonen. Men jag är trött och tärd nu, ja ajg borde völ gå och lägga mig, men jag var så hungrig så jag har fikat massor. Leverpastej, det är alla tiders.

Satt på en liten kurs första 1.5 tim av mitt arbetspass, det var faktist mycket givande. Handlade om Smärtlindring och smärtanalyser.

Härligt att vara ledig i morgon! God natt!

Fick paket idag

Kom just hem från praktiken och kollade brevlådan. Hoho, hihi tygblöjorna har kommit, så nu ska jag bara tvätta dem så kan de snart börja användas!!



Varit från kl 13:00 till 21:15 på Sjukhemmet. Har gått jätte bra. Pontus och Rasmus kom det efter babysimmet så fick jag amma.

Men jag känner av i min fotled att man har börjat arbeta igen, det är tungt och ont... Men det har varit flera dagar i rad nu.

Vi åt mat på Frasses till "middag", Att rekomendera Harrys special pizza, den var jätte god! Men jag och Pontus hade lika gärna kunnat dela på en, för den var stor och mättande.

Nu ska jag mysa med min kärast som har skött hela dagen. Kanske vaknar den andra snart och vill ha mat.

Ciao

Självklart menar jag höst-färger

Och inte vår-färger som jag tidigare skrev.

Vad underbar man jag har. Igår då jag var på praktiken hann han göra massor med nytta hemma. Tänk om jag haft samma energi som han då jag är hemma. Men jag brukar ju i alla fall försöka hinna göra lite skolarbete.

Igår så fixade han i alla fall trappsteget från den nya delen till den gamla, lite provisoriskt. Eftersom det som har stangerat i nya hallen så har vi bara haft en sj-pall ståendes där som trappsteg. Ja, klumpig som jag är lyckas ju alltid få en sticka i foten. Men nu är då det problemet löst i alla fall!


Här är Rasmus idag.



Igår på praktiken gick det jätte bra. Verkligen roligt att se något nytt, man får lite insperation.

Jag gav Rasmus mat innan jag åkte till sjukan vid kl 12. Sen åkte jag hem för att äta kl 15.00 och då åt han igen, men han hade hunnit bli riktigt hungrig. Sen skulle Pontus in på samhället en sväng, så då kom han förbi på jobbet, så jag gick i vilorummet och gav honom ett mål, innan jag kom hem sen på kvällen så hade han somnat, men vaknade vid 21:40, så då gav jag honom kvälls målet.

Gick ju verkligen som en dans. Vi hade ju tagit fram mjölk från frysen oxå ifall Pontus skulle behöva ge han, men det behövdes inte. Nu får vi se hur det går ikväll. men vad kan gå på tok? Tur att han tar flaska iaf, och att jag inte har något emot att pumpa.

Nu ska jag se om det finns något skolarbete att göra. Hej

Idag börjar praktiken

Ja, det blir spännande.

Pontus han jobbar nu på förmiddan, kommer väl hem snart, och kl 13.00 så börjar jag på sjukhemmet. Så jag tar med mig bröstpumpen på jobbet och pumpar, sparar det i kylen så Pontus har att ge Rasmus till nästa dag. Sen då pontus orkar eller då han är i Arjeplog så kommer han till Sjukhemmet så får jag får ge han mat där. För alla har ju faktist rätt till att amma på arbetstid!

Ååååå jag måste börja ett nytt liv. Detta börjar barka åt helt fel håll. Som Stina sa, "du har ju alltid varit vältränad". Ja, fast inte längre då, magen börjar växa, och det är inte en bebis där utan det är lata Sigrid med sötsug!

Vad gör jag nu för tiden? Jag går ut och går ibland... Det är väldig sällan faktist, jag har haft så mycket för mig, så är det väl med skolan och allt, men framför allt så hade man ju inte riktigt tid att träna då han hade kolik, men, det är ju över nu så. Så jag har tänkt försöka ta mig till Armbrytningsträningarna, sen börja gå varje dag, sen blir det totalstopp med kakor och godis!

Jag tog nårga fina bilder då jag var ute och gick idag. Eller, det var fint ute i alla fall med alla vår färger, frågan bara om bilderna blev bra...









och så här ser bygget ut.

at dax för lillen!

Tygblöjor

Ja, igår på Barnens Hus köpte jag tygblöjor. Jag har tittat på det länge på internet, men nu slog jag till. Den största anledningen till att jag ville ha det är att det förkortar blöjtiden.

För dagens blöjor som man köper är ju så bra att kisset drar sig undan med en gång, så det är inte ens obehagligt att kissa ner sig. Så med förhoppning att han kan sluta med blöja lite tidigare än vid 3 års åldern som är vanligast i sverige nu, så ska vi prova detta. När jag var liten slutade jag och mina syskon vid 2 års ålder med blöja, det låter betydligt bättre. Skönare, och trevligare för han och bekvämare för oss ju tidigare han slutar!

MEN! jag har ett litet problem, Pontus han vägrar då tvätta dem, så det måste jag sköta själv... Kan jag väl göra!

Hehe. Nya blöjan hans blev gigantisk. Men nu ska jag beställa efter lite oxå för dem jag köpte var nästen lite stor, så har han att växa i! Så här ser det ut:



hmm... ja, stor!

Här är en bild på våra nya stolar!!! Dom är jätte sköna!



Vi har även köpt en ny hoppgunga, syns där på bild. Självklart rosa! Men den var inte alls lika bra som den gamla. Han far och flänger massor med skallen, det är inte bra, så vi får väta med den till han blivit stadigare i nacken. Den gamla kan han ändå vila huvudet mot någon kant.

Ja och bordet har jag satt en duk på, för det måste behandlas innan vi börjar använda det.

Lillen sover, jag ska sätta mig och se repriserna på idol, för allt det har jag missat! Ciao

Ps. tygblöjan är skonsammare för huden och för miljön. Kan även tjäna kring 12000 kr på att använda tygblöjor på ett barn har jag läst!

Åker till Piteå idag

Ja, nu är Rasmus och jag vakna. Pappa liggar och sover än, vi tycker att han ska få lite sovmorgon. Han som måste kliva upp tidigt på vardagarna oxå.

Jo vi åker till Piteå idag, far väl då vi är färdiga, kl 9 kanske? Fast jag hade fått hoppas p åatt få sova en stund till oxå. Annars får jag väl sova i bilen.  Vi ska i alla fall ta med oss släpet för att hämta vårt nya köksbord + stolar!!! Å va jag längtar. Måste väl lägga upp en bild på det sen antar jag.

Här kommer i allafall en bild på vår käraste.

Han har börjat sova bättre, lägger sig vid kl 20 nu, och sover till 06.00 typ. Vaknat 3 gånger i natt, och sista timmen sov han oroligt.

Två dagar skola hade jag i veckan, + massa grupparbete. Det gick bra, men det var lite intensivt. På måndag börjar praktiken som ska vara i 3 veckor. Jag ska vara på Sjukhemmet, det blir spännande.

Han börjar bli otålig nu lillen. Ciao!

Kloak hund!

I Onsdags då jag kom hem så stod slambilen på gården och skulle tömma brunnen. Pontus hade just kommit hem oxå. När jag stannat bilen som kom Ronja springades glad i hågen som alltid och viftar på svansen. Öppnade dörren och såg att hon hade nog badat.. Vars har hon badat???

Frågade min kära man som meddelade att hon badat i skit brunnen! Dom hade öppnat locket och hon hade inte sett sig för vars hon gått, och Plopp. Gick ganska fort så tog Pontus tag i nackskinnet på henne och lyfte upp na. Hon gör nog inte om det i alla fall. Hon tycker ju inte om att bada annars, fast hon brukar ju tycka om att rulla sig i skit...

Rasmus han växer och mår. Har inte haft några speciellt bra nätter än. Men man får då sin sömn under dygnet. Men han har börjat få in en slags dyngs rytm i alla fall. Han har lagt sig tidigare på kvällen, kring 21.00, skulle väl egentligen vart tidigare, men det får vi justera eftersom. Jag lägger ner honom och stoppar om han, så somnar han själv. Måste dock gå in några gånger och stoppa om han igen, för han lyckas alltid sparka av sig täcket under "insomnings perionen". Därför att jag verkligen "stoppar om honom".

Vad mer händer?! Ja, vi har varit på babysimm! Det gick jätte bra, han tyckte nog om det. Ja, för utom då han fick en kallsup och inte heller den där duschningen. Har aldrig hört så många bebisar skrika samtidigt, och att dom som sätter igång varandra.

Sen har vi anmält oss till föräldragruppen oxå. Trodde att jag skulle kunna fara då det. Men har fått mitt schema på praktiken och jobbade alla dagarna som det skulle vara! Och nästa onsdag så hade vi ju en extra skoldag... himla synd, men ska se om Pontus ska få fara Onsdagen där efter, kanske jag kan fara på en träff, för jag fick lite för många timmar på mitt schema, så jag kan nog sticka iväg tidigare en dag!

Nu ligger lillen och sover lunch min andra älskling bygger ute på bron, har satt upp ett innertak och spotlights där, blev jätte bra! Men jag ska ta och koka lite kaffe nu.

Kram på alla.

RSS 2.0