Älvsbyn

Igår hade jag inte så mycket att göra så jag följde med ponus då han skulle till Älvsbyn med jobbet, och hämta en lastbil.

Så skulle vi åka buss dit, så vi klev väl upp halv 6, och trött var jag. Sen tänkte jag att det var bäst att ta åksjuketabbletterna ifall man skulle bli åksjuk på bussen. Förstår inte varför jag har börjat bli så känslig för att åka buss.

Så det bar iväg, och jag sov i princip hela vägen, dock inte under väntetiden i Arvidsjaur. Pontus fotade mig då jag so, det såg väldigt skönt ut, skulle kunna lägga ut bilden, men han glömde kameran i lastbilen.

Så medans vi väntade på att dom skulle fixa färrdigt allt så låg jag och pluggade i lastbilen, jag har italienska prov idag. Men så kom Pontus på att dom var tvungen att fixa något med back ljusen, och det var inte det lättaste, det tog flera timmar innan dom kunde ordna det.

Så då somnade jag ett tag igen. Sen vaknade jag av att farmor ringde, hon var också förkyld. Pontus hittade en serietidning, 91:an. Så då roade jag mig ett tag med att läsa den. När klockan var ca 14:00 så kunde vi bege oss iväg. Då drog vi mot Älvsbyn för att äta, vi var döhungriga. Det var längesen vi ätit hamburgare så vi for på nån liten grill och tog oss en hamburgare, och dom var inte ens goda, tyckte jag, suck. Men jag blev då mätt ändå!

Sen sov jag säkert en timma till medans Pontus körde. I Arvidsjaur stannade vi och Pontus var inte på expert och kölpte en ny mus. Jag var inne på inter sport och köpte nå till armbrytningen. Sist så for vi till teckans kiosk och köpte oss godis. Det var väl jag som var mest sugen, som vanligt.

Sen fick jag köra från Arvidsjaur och hem! Tur at jag hade godiset, annars hade jag inte hållit mig själv vaken. Det gick bra att köra, känndes bara lite halt.

När vi kom en var klockan typ 7 på kvällen, och man var dö trött. så vi la oss i sängen tidigt. Måste ha varit dom där åksjuketabletterna som gjorde mig så trött. jag sov då som en stock inatt också, men jag klev upp kl 06:00 tänkte jag skulle hinna plugga litegrann. Provet är kl 10:30, skulle vara bra om man fick bättre än ett G.

Usch, jag sitter här och gäspar, vad är det för fel med mig?

Jag ska höra med Emma om hon är vaken sen, om hon kan ta Ronja medans jag är på skolan, jag är rädd att det ska ta tid. Men annars så klarar hon ju sig i bilen, hon är så snäll!

Ronja

Igår var vi iväg till Arvidsjaur med ronja för att vaccinera henne, och det gick då så bra. Hon märkte ingenting.

Nu håller vi på att avmaska henne oxå, det lär behövas. Allt som hon är och gräver i, speciellt kattlådan, det tycker jag inte om! 

I helgen, va händer då? Peaken kommer, fick jag just höra. Så kanske man får träffa henne.
Men hon var så sugen på att festa och sånt hörde jag, jag är faktist inte så sugen på sånt.
Nu fick jag besök, hej då.

Virus

Ja, vi har haft virus på datorn, inte trevligt.

Men annars är allt bra, ska fika nu

Planer

Jahapp, vad har hänt på senaste tiden då?

Jag har gått i skolan och pluggat lite italienska, vi ska ha ett prov den 29 Januari. Grammatik, det är inte min starkaste sida, men det är väl dax att börja plugga, man vill ju ha bra betyg.

Sen går jag fortfarande hos sjukgymnasten 3 dagar i veckan, och visst har det blivit bättre i foten, jag går utan kryckor nu. Inte halt smärtfritt dock, sen haltar jag ju. Så ibland får man ta till kryckorna, ifall det varit en lång dag och så. Men det känns bra, för det känns att det är på bättringsvägar. Nu ska jag bara bika en tid till sSunderbyn, ska dit i mitten av februari, vi får se vad jag får för tid.

Sen håller jag på att planera en utlandsresa, med balnd annat Frida och Pontus. Sen ska vi se om Nina vill med. Skulle vara roligt om jag fick med mig Emma Lu också. Vart de blir vet vi inte än, men vi planerar att fara någon gång i Maj.

Sen har jag köpt 3 stycken levande blommor och inrett med här i Granlunda! Jag tyckte verkligen att det behövdes, och fint blev det! Nya krukor oxå. Sen har vi beställt efter ett nytt rumsbord på martins möbler. Kommer väl säkert inte för än om en vecka, men hoppas den passar, för vi behöver ett mindre.

Och Ronja! Stackarn,hon har varit dålig i magen i två nätter nu, inte alls nå trevligt. Så jag hoppas det blir bra snart. Jag tror jag ska försöka hoppa in i duschen med hon nu. Men annars går allt jätte bra, hon gör oftast som man säger iaf.

Jag har vunnit i 500 en gång! Överlycklig är man.

Jo förresten, det var  -35 grader i morse. Nu är det  -30,7. Men det roliga är att termometern i bilen kan inte visa kallare grader än - 30 så idag var det bara --*c


Blandras

Jag har blivit lite ställd. Jag trodde verkligen inte det var någon skillnad mella hund och hund.

Kan det vara en skam att ha en blandras hund? Finns det verkligen dom som tycker det?

Jag vet attt det finns en viss skillnad på varför folk skaffar hund, vissa skaffar en renrasig kanske för att dom vill visa upp den på utställningar och sånt. Men utställningar kan säkert vara väldigt roligt, men det är ingenting för mig, så det känns onödigt att satsa på en dyr hund bara för det.

Kanske vissa hellre har en renrasig för att de har lite bättre status, det har jag fått känslan av.

Så en mulatt kan inte vara lika fin som en hel-svensk? En mulatt är inte lika klok? En mulatt är inte lika lättlärd? En mulatt har lägre status i samhället? Vad är det som skiljer dem åt, färgen? ett visst beteende?

Det här är min åsikt, men jag tycker det säger sig själv. Det är väl bättre att blanda lite, så kanske inavels problemen försvinner.

Visst kan väl folk få ha renrasiga hundar, det är ju lite synd om dom dör ut, man kan ju fortsätta avla dom om man vill ha dom på hund utställningar och höja dom i rank så dom blir värd mer och mer, det kan ju nästan bli en inkomst lite har jag fått för mig.

Men, om man bara vill ha en sällskapshund, spelar det någon roll alls vad det är för sort? Man kanske ska tänka lite på blandningen så det inte är mestedels vallhund och den har inget att valla, det blir ju lite tokigt.

Men blandraser kan väl lika väl som en renrasig hund lära sig att sitta, ligga och gå fot, dom kan väl också mysa? Dom kan väl också följa med ut och gå som sällskap, vad kan dom inte göra? Vara fina? Alltså se ut på ett visst sätt? Bete sig på ett visst sätt? Men vet ni att det tycker inte ja spelar någon större roll, varför ska jag då bry mig? För att andra bryr sig?

Men det är intressant att höra vad andra människor har för syn på blandraser (mulatter?), sånt som man inte alls tänker på själv. Tycker du det var fel att jag skaffade mig en blandras? Säg vad du tycker ;)

Alla människor är väl lika mycke värda? Det tycker jag, och detsamma med hundar.

Kär och galen

Idag mår jag bättre. Vi slutade spela 500, spelade poker istället, och allt blev mycket bättre.

Nu är jag kär och galen, men kär är jag väl dagligen nu för tiden, men inte alltid galen.

Vi cyklade 10 min var igår, jag kommer nog att bli vältränad, och det är bra. Jag vill inte förlora alla muskler.

Älskar min Pontus

500

Jag hatar att spela kort. Det är inte roligt längre, man kan ju inte förlora jämt! Då är det ju någon som fuskar...  Visst?

Jag är så dålig förlorare just nu, på dåligt humör, jag vill inte ens ha en revanch, för vi har tagit så många och det hjälper inte, jag vinner ändå aldrig, jag hinner ju aldrig komma ikapp.

Jag måste starta med någon roligare sport. Jag cyklade förresten idag, det var skönt, på en spinning cykel alltså.

Sen har jag varit hemma hos mors farsan och ätit middag, det var gott, och trevligt. Var förbi Pelle och I-B oxå, tånkte hjälpa dom lite med det tekniska.

Nej, kanske man ska gå och lägga sig nu? Det har varit en jobbig kväll för mitt psyke...

Men jag brukar ju ha ganska bra psyke.. Det är nog något fel på mig, men Ronja har varit snäll idag iaf.

Puss å kram på alla

RSS 2.0