Rasmus har feber... sjuk igen

Hoppas det går över fort. Han var jätte slö under eftermiddagen, på kvällen blev han ännu varmare och gnälligare. Somnade som en stock efter att vi vart till Arjeplog en sväng. Stackarn.

Nu är det någon annan som oxå sover som en stock i rumssoffan, fast att jag sa åt honom att inte somna så tog det bara 5 min så slockna han. Suck, blir tungt att bära upp honom oxå!!!

Pontus ska vara hemma och pappa ledig i 2 dagar nu! Vi ska försöka göra något åt Rasmus blivande sovrum. Längtar tills det blir klart!

Magen växer i lagom takt och jag mår bra.

Idag var jag och Rasmus ute och åkte pulka i det fina vädret, han älskar det, tycker det är skit roligt. Hade Sandra, Novalie och Felicia som sällskap. Inte illa.

Man blir så glad då man hör alla som ska få barn, det är så roligt med tillökning. Stort grattis till dem.

Nej, jag tänkte göra mig en kvällsmacka nu. Ciao

Haft födelsedag

Ja, i måndags firade vi med tårta. Inte så mycket att fira men trevligt med presenter och gott med tårta iaf.

Rasmus växer! Nu går det verkligen fort, han är gode stora killen nu. Han ställer sig upp mot allt, han pillar på allt. Och han nyps! Jag förstår inte vad han fått för sig, han brukar nypa mig i skunnet ovanför bröstet så fort han får tillfälle. Han tycker väl att jag är för lättklädd.

Graviditeten

Magen min växer, jag tycker att jag är mycket större än sist nu. Men igår var jag och mätte "magen" och den var mindre än vid förra graviditeten samma tid. Men det är ju livmoderns längd dom mäter och inte hur mycket den putar ut.

Jag har börjat ta järntabletter nu, mitt hb var lite långt. Då blir man ännu mer hård i magen igen :) Annars var allt bra.

Blodtryck på 105/55, inte börjat gå upp än!

Passerat min normalvikt nu, 61 kg väger jag nu. Innan denna graviditet är slut så väger jag säkert mer än förra
gången!!! Hm, tittade just tillbaka på mina tidigare inlägg, jag låg på samma vikt förra gången vid denna tid.

Foglossningar.
Känner man blir trött i svanken lätt. Undviker att bära Rasmus så mycket som möjligt så går det ganska bra.

Just nu längtar jag massor till förlossning, är så spännande! Längtar till sommaren oxå.

Nästa vecka blir nog att Pontus tar ut pappa dagar. Då ska vi vara hemma och försöka göra någon nytta, det är mycket som har stått still länge! Så vi behöver göra ett ryck.

Nu ska jag göra ett ryck! Oljade in bordet igår en vända, som jag tänkt göra för mycke länge sen. Men det behöver göras minst en gång till, det är så torrt! Sen blir det sängen om man ska orka upp halv 6!!!

Datorlös och vinterkräksjuka

Datorn våran gick sönder förra fredagen. Så den är inne på lagning. Lite handikappad känner man sig.

Kräksjuka fick jag tisdagskväll som varade till onsdag kväll. Usch. Inte trevligt.

Nu är vi på besök i Långviken, så jag passade på att låna datorn. Nu blir det middag!

Jobb

Fredag kväll jobbade jag.
Sen Lördag kväll.
I morse ringde dom oxå. Jobbade 7- 13:30
Ska även jobba i morgon kväll.

Som jag sa tidigare, skönt med sköthjälp så nära till hands :) Då går det ju att rycka in fort. Men så länge det är kvällsturer så har ju Pontus hunnit hem!

Det verkar som det är många som är sjuk. Många har ledigt nu oxå under sportlovet, så alla vikarier är väl redan inne.

Funderingar på hus


Vårt hus är ju väldigt litet, 45 kvadrat innan, nu är det kanske 60 kvadrat. ETT sovrum och litet vardagsrum. Vi behöver ett större hus. Men det är ju inte brottom, barnen är ju så små än.

Dessa alternativ har vi funderat på/räknat på:

  • Ställa upp ett nytt hus (Älvsbyhus är billigast) Hyra ut det vi nu bor i. Klart dyraste alternativet dock.
  • Bygga ut, anlita en firma då. För vi har själv inte tid att hinna det. Då vi inte ens hunnit göra klart det vi bor i nu! Ganska dyrt det oxå.
  • Köpa ett hus i Arjeplog och flytta in, ha kvar detta oxå då. (Riktigt dålig lösning tycker jag, trivs ju här)
  • Ny möjlighet som ploppade upp på blocket. Flyttta hit ett begagnat älvsbyhus. Billigaste av alternativen.
Snål som man är så vill man ju gå på det billigaste. Men det kräver dock lite jobb. Det är ju beboligt direkt flyttfirmat fått det på plats. Men man vill ju själv renovera upp det lite innan. Sen krävs det en hel del jobb till Garage/förråds delen.

Men vi funderar vidare, som sagt det är inte brottom. Men nånting större måste vi ju ha. Vad tycker ni?

Ska gå till sängs, grubbla lite till och räkna lite till. Hoppas på att Rasmus inte är lika morgonspigg i morgon. Vaknade kl 6:00 i morse!

Sjuklingar, och blåsigt värre

Ja, nu är min kära man oxå sjuk. Eller vi får se om han far till jobbet imorgon ändå. Stackarn.

Rasmus är på bättringsvägar, tror jag. Han har dock matvägrat lite ikväll. Men det är ju en ny dag i morgon! Han sover i alla fall bättre.

Själv är jag frisk än så länge. Var och simmade nu ikväll, var himla skönt!!! Sen passade jag på att fara förbi Sofia för att gratta henne. Och såklart tigga till mig lite god tårta!!

Natten som var blåste det jätte mycket ute, lät nästan som att taket skulle lossna, inte riktigt, men nästan. Det hade iaf drevat ordentligt på sina håll  runtomkring samhället.

Igår blev vi bjuden på middag i Lövlund, en riktig mästerkock som bor där. Lövbiff, god svampsås och kroketter. Sen fick vi ju ta en titt på den senaste investeringen, traktorn!!! Tror det var första gången som Rasmus var och hälsade på sin morbror, tragiskt.

Idag fick jag svar från försäkringskassan, helt otroligt hur snabbt det kan gå ibland. Jag har i alla fall fått beviljat havandeskapspenning/graviditetspenning från och med 6 maj. Vilket betyder att det är 6 dagar jag måste jobba, fast jag hade tänkt söka semester då. Hoppas det går!

Oho, sen fick vi ett annat brev, där det stod "fam. Granström" på. Oho vad glad jag blev, rev upp kuvertet med en gång. Hoppades att vi skulle bli bjudna på Bröllop. Men det var dop, nästan lika bra. Kunde dock inte lista ut vem "Milly" var, som hälsningarna kom ifrån, kunde bara ana. Tvungen att kolla upp nummret för att se att jag hade rätt. Dopet skulle iaf vara i Arvidsjaur den 4 april, och vi ska nog fara!!

Mor och far bor hos oss fortfarande för att de hyr ut huset. Det går lika bra som i fjol. Bra med barnvakter nära till hands!!!

Jag längtar utomlads, skulle vilja fara till Grekland, där har jag aldrig varit. Prova den grekiska maten, se på deras kultur och natur. Njuta av solen och värmen, jag kan drömma mig bort. För den resan är nog långt bort från verkligheten, Kan ju inte åka iväg höggravid, då vet man ju inte hur det slutar! Min man är oxå lite svårflörtad, men nån gång måste ju bli den första utlandsresan för han oxå! Nästa sommar kanske???

Jag ska nog lägga mig och sova jag med nu. Bäst, då Rasmus vill upp kl 06:30 på mornarna!!

Sova?

Tråkigt då båda mina älsklingar sover och jag sitter här och försöker hitta något intressant på internet.

Men jag ska vara glad att Rasmus sover. Han är så sjuk nu!!! Stackarn man lider med honom. Han fick en alvedon innan sängdax, för han var så varm. Så sprayade jag i näsan för det var så täppt. Sen håller jag tummarna, hoppas han sover hyfsat och att han är friskare i morgon.

Idag hade Rasmus besök av sin kusin, Malin. Trevligt, speciellt då man är fånge i sitt eget hem igen :), Men vi tog en härlig promenad på eftermiddan medan solen lyste, så jag känner mig ganska fri igen. Tur Pontus kommer hem medans det är ljust nu! Hm... därför han sover så tidigt oxå....

Ikväll har norrskenet lyst upp himelen. Så vackert.

Ingen aning vad vi ska hitta på i morgon. Hoppas på lite sol

RSS 2.0