Värkar!??!?!

Ja jag trodde ju verkligen att man skulle känna av exakt då man hade värkar, att nu är det på gång.

Jag var uppe i natt vid halv 4 på toa. Och då var allt som vanligt. Sen kunde jag inte riktigt somna om, men jag somnade till slut.

Efter det så har jag halv vaknat hela morgonsnatten av att det har gjort ont i magen. Jag har inte tittat på klockan och jag vet inte hur många gånger det har gjort ont. För direkt det slutat har jag somnat som en stock igen.

På morgonen har det gjort ont, knipit åt i nedre delen av magen... oooo, precis som det gör just nu!!!! Det måste vara värkar tänker jag då de kommer, för det gör ont. Men det går ju över och då känns allt som vanligt igen.

Jag har räknat men jag är dålig på att hålla koll, ca 1 värk var tionde minut..

Så jag ringde till förlossningsavdelningen, men jag blev inte riktigt klok på vad vi kom fram till. Hon tyckte jag skulle kliva upp och äta frukost och känna efter, och ifall det fortsatte så kunde jag ju komma in, så skulle dom vänta mig. "komma in"?????? Vadå, det är 25 mil, man vill ju inte fara helt i onödan!

Så jag tänkte ringa och prata med barnmorskan på sjukan och höra vad hon säger. Så kanske jag blir lite klokare. Men nu har jag då tagit fram den där jäkla BB-väskan.

Fast jag skickade iväg Pontus p åjobbet och sa att jag skulle höra av mig om det blev aktuellt att fara. Han är ju inte långt borta. Men han trodde inte att chefen hans skulle bli nöjd. För det skulle provköra den nya blandaren idag, och han behövdes visst där.... Hoho,, oj oj.

Nej nu ska jag ringa. Hej då. Och önska mig lycka till om det bär iväg...

Det går frammåt

Ingen bebis än...

Tur är väl det! För toan är inte färdig riktigt än. Pappa kommer förbi i morgon igen och då ska vi flytta toan och koppla avloppet.
Handfatet från skånska byggvaror var skadat i porslinet, så dom ska skicka ett nytt. Så vi får vänta med att koppla in kranen tills det kommer. Tur att dom skickar ett nytt!



Dom är duktiga och arbetar

Såhär ser det ut nu. inte mycket kvar.


Ooops, jag ser på bilden att mitt jobb är kvar. Märka ut var handtagen skall vara, så det bara är att skruva dit dem!

Ikväll har jag målat. Vitt!



Ett varv. Jag är inget proffs på att måla. Men detta är bara för att det ska se bra ut i garderoben som skall vara efter väggen.

Jag har tittat på några skjutdörrar som jag tycker är jätte fina. Men jag ska fundera på att ta några andra. Jag hittar ju bara de dyraste, förstår inte!



Från SkånskaByggvaror

Jag har varit till Arvidsjaur idag och gjort lite grupparbete. Tog bara 2,5 timma. Men det var ju tvunget att göras, och det gick fint!

Pontus bror är på besök. De håller på att fixa med någon motor. Är inte så insatt, men trevligt med besök iaf.

Jag köpte några tapeter på Martins igår, easy up. Så de ska vara lättare att få upp. Vi får väl se hur det går. Om vi får någon tid över till att sätta upp dem. Och ifall mina ben/fötter orkar!!

Sitter just nu med dem uppe på en stol för att de är så uppsvällda och trötta, bara efter att jag har målat lite i hallen. Jag har iof lagat middag också, men jag tar det ganska lugn.

Blåsväder
idag. Var ute och gick en lite sväng med Ronja.

Ronja
har duschat idag.... Stackarn, hon ser så ledsen ut. Och direkt efter duschen gick hon för att hjälpa mig att måla och blev lite vit... :)

Överlycklig!!!

Idag är dom här och lägger mattan på toan! Ganska glad blev jag faktist i morse då jag fick se att det var en ny mattläggare. Ronny heter han väl, har varit sjukskriven fram till idag. Jag har hört så gott om honom som mattläggare, så jag tvekar inte om att det kommer att bli bra. Dom arbetar effektivt oxå, gissar att de hinner bli färdiga idag!

För vi har bjudit Pappa på middag. Har en liten baktanke. Han ska få hjälpa oss med att sätta in badrumsinredningen, kanske hinner koppla några rör också. Jag är så glad!!!

Såhär ser det ut.


Eller dom håller på, så bården är väl på väg!

Jag och Pontus har arbetat ute i hallen hela helgen. Satt upp gips skivor på alla väggar, Satt upp taket + en lampa. Spacklat alla väggar, jag putsade det sista idag. Så har vi gjort klart smygarna till toan.







Ja, så ser det väl ut på ett ungefär.

Tänkte fara förbi på Martins möbler idag och titta på tapeter. Ifall de har några fina hemma så kanske man köper dem och tar hem med detsamma! Skulle vara skönt och fint att få upp tapeter.

Vi har tittat på klinkel för att ha på golvet på Granns oxå. Något i denna stil skulle jag vilja ha.







Fint men dyrt. Få se vad det kan komma kosta. Men det känns som det är bra att få ett rejält golv i hallen, det nöts ju väldigt lätt.

Skola
Jag tänkte sätta mig och göra skolarbete, men till min stora glädje insåg jag att jag hade inte så mycket uppgifter som var brådskande. Uppgifter finns det väl alltid. Men inget som skulle vara färdigt i veckan.
Men i morgon måste jag och Sussane åka till Arvidsjaur för att göra grupparbeten. Blir eftermiddagen där, hoppas vi hinner göra lite och att det inte blir allt för sent.

Barnmorskan
Idag ska jag till barnmorskan igen. Nu är jag inne på vecka 38 + 2. Jag skulle alltså kunna få vilken sekund som helst! Samtidigt skulle det kunna dröja en månad....
Jag gissar på att det kommer att bli kring den 14 Maj, riktar in mig på det :P

Jag ska skjutsa stina upp till sjukan vid halv 3 också. Hennes halsmandlar är gigantiska och hon kan knappt äta. Hon dricker soppa, tycker så synd om henne. Men jag är rädd för att de inte kan göra något. Hon ska i alla fall göra ett streptokock test, så får vi se om det visar något.

Färdigt!
Nu åkte mattläggarn iväg! Dom är färdig på toan!!!!!!! JA! Jag ska ta nån bild då vi satt upp badrummsinredningen.

Skäll hund!
Ronja har skällt massor idag. Hon är väl inte riktigt bekväm med att de springer folk ut och in i hallen och jobbar på. Men tur att hon är snäll ändå med dem. Vill väl egenligen bara varna att det kommer folk.

Nej, jag tror vi ska ta en promenad innan jag åker till samhället.

Hej då!

Ingen mattläggare idag...

Jag har väntat och hoppats hela dagen, och hoppats. Men inte en skymt av en mattläggare! Suck...

Såhär ser det iaf ut efter gårdagens jobb, inte alls fy skam!






Pontus kämpade igårkväll med att sätta ihop badrumsmöblerna.
Såhär ser de ut!



Ååå, jag är så nöjd, tycker de är så fina! Bara hadtagen som inte är på plats. Jag har fått i uppgift att göra en mall så de hamnar på rätt plats.


Idag har jag, sytt färdigt spjällskyddet. - Jag tycker det får räcka iaf, kortade ner alla sidor utom en, tappade tålamodet, tog sån tid!

Jag har städat undan rya-mattan i vardagsrummet. För lilla söta Ronja kräktes på den. Så den hänger på tork. Funderar på att skita i att lägga tillbaka den. Hår samlare!!!

Jag har gjort en skoluppgift, i onödan? Kanske. Men jag sitter och funderar på ifall jag ska göra färdigt en annan en. Har just börjat en ny kurs "människan socialt & kulturellt" . Blir spännande och kul att läsa tror jag. Hoppas jag hinner läsa färdigt kursen bara, sista lektionen är den 6 maj.

Planterat om lite plantor i större krukor har jag gjort.

Suttit ute och solat, för det är fantastiskt fint väder. Sol, sol, sol.

Haft hem Pontus på lunch. Blev Birgits köttfärslimpa. Gott!

Satt igång en tvätt... Sen har jag inte gjort så mycket. Dammsuga måste jag göra! Jobbiga tider nu med hår och sand.

Jag har börjat använda stödstrumpor!!!



Jätte bra, för min dåliga fotled sväller upp och blir gigantisk utan. Den friska sväller bara lite. Men bra strumpor detta!

Händerna och fingrarna mina är ganska stora, får lätt domningar i dem då jag sover. Men jag sover bra ändå!

70 kg väger jag nu!!!
Fatta va mycket. Inte konstigt man känner sig tung ibland!


Igår kom Örjan och Birgit förbi med ett paket från Sofa och Robert, jag suckar bara jag tänker på det. Det var tonvis med kläder. Jätte fina kläder. Men förstå, dom har haft tvillingar, det var MYCKE kläder. I storlek 50 - 62 ungefär. Jag valde ut de jag tyckte var finast, men det fanns mycket kvar. Så är det någon som behöver kläder så har vi!!! Jag sparar dem i förrådet, kan kanske komma till användning ngn gång. Känns jävligt att slänga så mycket fint!

Kusinerna var och hälsade på häromdan. Evelina och Hanna med barn. Så roligt att få träffa dem då det är så långt mellan gångerna. Speciellt min kära Evelina!!! Det var trevligt.

Nu rann tiden iväg. Nu hinner jag ju inget! Hej då!

Katt bortskänkes!!

Ja, det blir aldeles för mycket hår med två katter hemma!!!


Pysen



3 år
Ganska stor, apporterande, okastrerad, inne/ute katt. Hundvän!

Han brukar vara ute på sommrarna då det är varmt. Jagar råttor. Men han trivs himla bra inne också.

Vi har tänkt kastrera han, men det har inte blivit. Har däremot inte haft några problem med honom ändå.

Han har fungerat jätte bra ihop med alla möjliga hundar. Är inte rädd alls.

Tycker om att kramas, ligger nog helst i sängen om han får. Men tycker däremot inte så mycket om då man bär honom.

Snälla! Ingen som vill ha en katt?!
Skulle va underbart att slippa allt hår då man har en bebis påväg.

Mer bilder. Vårt badrum!

Mattläggaren har varit här och börjat!

Han har spackat väggar och golv, igår pratade han om att lägga golvmattan, men, det är inte gjort... Förvånad? Nej. Dom är visst inte så kända för att färdigöra arbeten snabbt.

Det enda jag kan göra är att hålla tummarna. Han var faktist väldigt förstående till att vi ville ha det färdigt på toan innan bebisen skulle komma!

Såhär ser det ut nu.




I morse väcktes jag av en skällande hund. Jag har tyvärr inte lyckas få henne skällfri. Men hon skulle i alla fall bara varna att det kom en lastbil inbackandes på gården. Med leverans från skånska byggvaror!



Sådär såg det lastet ut. Vår duschvägg till badrummet till vänster. Tvättfatet + diverse skåp till höger.
Så... nu väntar vi verkligen bara på att mattan skall vara på plats så vi kan skruva upp inredningen!

Jag och Ronja har suttit ute och solat. Helt underbart väder ute. Blåser inte nå. Måste ta en promenad i eftermiddag. Förra veckan var jag så duktig så jag gick till Gjuteri (5 km), nästan hela vägen fram iaf. Men det var tungt, jag gick inte fort.

Snart kommer Pontus hem på lunch. Då ska vi äta ur den grillade flintasteken som vi tillagade och bjöd på i Söndags, den var god.

Här kommer en bild på Ronja.
Hon solar i hallen.





Jag har nu gjort i ordning i spjällsängen


Spjällskyddet var nästan lite stort. Om jag hinner någon dag så ska jag ta fram symaskinen och fixa det, så slipper man irritera sig över det.

Här är vår BB-väska


Den röda är skötväskan vi fick från Cecilia, himla fin var den. Sen En väska full med våra kläder och barn kläder. Nu är den verkligen färdigladdad.

Oho. klockan är 11 och Pontus kommer snart på lunch. Dax att duka.

Det sparkar för fullt i magen. Mest dagtid nu faktist. Hoppas det fortsätter i den stilen!

Ciao tutti!

Bild bomb

Jag måste väl uppdatera med lite bilder då.




Emma & Sanna med pojkvänn på Skoter VM i Malå
Inte nå jätte fint väder precis, lite kallt och snöigt.




Samuel, Emelie och Pontus på Galtis.
Vi tog en sväng dit den 4:de. Jätte fint väder och varmt var det då.




Gerard




Pappa, David, Emelie, Samuel, Gerard och Sanna.
Efter en tuff dag ute i solen.



Sanna, Stina, Gerard och Sookie
Jag försökte få med Gerard in action med borren, han var duktig på att göra hål.
Det var i Lördags, lite blåsigt.



Igår satt vi och grillade på gården.
Bäst att inte fara så långt då skoterföret börjar svika.



Jag har äntligen sytt färdigt gardinerna i köket, och detta blev resultatet.
Jag är nöjd iaf. Fin fina gardiner, och det är plantorna ni ser i fönstret, planterat, paprika, tomat, gurka och purjolök. Växer som bara den.



Här kommer jag med magen!!!
Lite kaos i bakgrunden, vi har gjort ett ryck i den nya hallen, roligt då det händer grejor


Hur går det med min "att göra" lista???

  • Sy till de nya gardinerna till köket
  • Plantera om en blomma i köket
  • Packa väskan att ta med till BB (snart klar)
  • Olja en golv list
  • Fixa tyg och ngt mjukt till köks sofflocket
  • Tvätta kuddfodral
  • Städa ur gamla hallen + skåp (så vi kan öppna upp väggen)
  • Spackla färdigt på vindan
  • Välja badrumms inredning och beställa
  • Åka till kusten och köpa de sista barn sakerna (när ska jag hinna det? i helgen?)
  • Plantera och förbereda för sommarens odlingar (börjat med det)
  • Städa städa städa (börjat med det också :))
  • Packa in/fram alla barn saker och ställa i ordning inför den stora dagen (spjäll sängen är framme nu iaf)
  • Hitta några lämpliga lampor till badrummet
  • Hjälpa Pontus med bygget
  • Skola, plugga, plugga, plugga
    de här grejorna nedan är mindre viktiga

  • Välja/köpa tapeter till hallen
  • Beställa/välja garderobsdörrar till hallen
  • Välja/köpa klinker till hallen
  • Välja/köpa tapeter till vindan
  • Välja/köpa golv till vindan
Jag tycker ändå jag varit rätt så duktig. Men det finns alltid saker att göra.

Sitter i sängen och ser på Hälsoresan samtidigt som jag skriver. Pontus har somnat brevid mig, dags att sova för mig med.

Jag har det så bra!

Hej då

Underbar Påsk

Helt underbart väder har vi haft och jag har fått massor med färknar. Lite brun har jag väl också blivit, men fräknarna är nog det som sticker ut mest.

Sol sol och sol. Varit ute å grillat med familjen. Suttit i solen och njutit på ett renskinn. Pontus har haft jour så vi har inte farit långt. Det var gångavstånd hemmifrån till vårt grill plats på Kakel.

Sen har vi haft underbara middagar på kvällarna tillsammans. Ätit gott och umgåtts.

Jag har tagit en hel del bilder som jag borde lägga upp. Men måste leta fram kameran. Magen min är jo närstan GIGANTISK nu. Men den är gode stor iaf. Och om nån missar den nu så måste dom vara blind. Sparkar på gör det också. Så man är öm i magen ibland.

Krämpor?
  • Öm och upsvullen i fingrarna
  • Sover lite mer oroligt, tror att det sparkar mer om nätterna
  • Mer kissnödig, det trycker på till och från
  • Jobbigt att sitta ibland. Blir svårt att andas.
  • Mycket sammandragningar, men de stör inte så mycket
  • Tror att jag samlar på mig lite vätskai fötter ev. andra ställen. Men störs bara av vätskan i fingrar
  • Känner att jag blir nog lättare anfådd (sanna tyckte jag andades så djupt då jag låg och sola, konstigt)
Klarat mig från

  • Foglossningar. Har inte kännt av nått i höfterna!!
  • Trötthet. är inte mer trött än vanligt
  • Humörsvängningar (om man frågar mig iaf)
  • Tung mage (jag känner mig inte så klumpig.... än)
Nu vaknar Pontus efter en tupplur i soffan. Jag ska gå och göra honom sällskap i duschen. Om vi rymms!

Hej

Åkt snowboard!

Idag har jag följt Pontus i Plogbilen hela dagen.

Vi blev väckt kl 08:00. Då skulle de underbettas. Så jag följde med, tyckte ändå inte vädret såg så lovande ut.

Å vi har haft besök i Granlunda hela dagen medans vi varit borta, dom har grillat och så.

När vi kom hem var de fortfarande full gård med folk, jag prov åkte lite snowboard i sandtaget. Jag tog mig nerför hela backen utan att ramla! Då var jag nöjd. Jag kan fortfarande, trots fotleden! Fast jag skulle haft nå riktiga snowboardskor bara.

Nu ska vi till Gäddv och äta ärtsoppa! Mums

RSS 2.0