Uppsvällda fingrar...

Suck, jag har kännt senaste veckan att det har varit väldigt tajt runt förlovningsringen, så igår bestämmde jag mig för att ta av den och sätta den kring halsen istället, medans jag fortfarande fick av mig den. Jag har nästa lite ont i fingrar och händer. Ifall jag kniper åt hårt så känns de, svårt att beskriva, men hoppas det är normalt.

Men mina fötter verkar då inte ta någon skada än. Jag var ju på Skoter VM i Malå i Lördags, då stog jag rätt upp och ner i ca 5 timmar och titta på tävlingen. Jag hade ont i fötterna och var trött, men kunde inte se att de var nå uppsvällda alls. Mest min onda fotled som led.

Annars var det lite snöigt väder och små kallt. Men det gick bra, fast vi gav upp innan sista finalen, då var man trött. Jag hängde dock inte med så bra i tävlingen. Men det gör inget... Träffade ju Emma och hennes syster Sanna med pojkvänn, mycket trevligt. Speciellt då vi fick reda på att det var några fler som väntade barn!!!! Gud så roligt. Men Sanna skulle inte ha föränn i September. Sen är det ju kul att Emma skall få bli moster!

Igår kväll låg jag med min VG+MVG uppgift i sängen och jobbade. Skickade in den kl 23:00 igår. Då fick det vara nog. Hoppas det dög. Och om det inte nu var nog bra så tror jag ändå att jag kulle kunna klara ett MVG i kursen, för det gick då så bra på provet och även andra uppgifter har gått bra så.

Nu har jag varit uppe och ätit frukost med Pontus.... Eller jag har ätit iaf och han höll mig sällskap. Så jag ska nog lägga mig en stund igen och blunda i väntan på att ringa till barnmorskan och ursäkta mig. Så har jag skolböckerna med mig så jag kan läsa lite.

Magen växer, men jag kan fortfaranade ha min vanliga vinterjacka! Nu är det bara 6 veckor kvar tills det beräknade datumet. Men det kan fort bara vara 4 veckor borta och även 2 hela månader kvar. Jag längtar otroligt mycket!

Hej hej

Farligt att ha lite att göra

Det slog mig idag. När ska jag till barnmorskan nästa gång? Jag tittade i kalendern... oooops. Det var i Onsdags det! Totalt bortglömmt. Så, jag får ringa till henne på måndag och höra vad vi gör. Måste ju vara för att man har FÖR lite att göra. Tittar väl inte ens på Almanackan då. Jaja, jag tror då Bebisen mår bra, om jag får gissa själv.

Jag funderar lite på min "att göra lista". Det har inte hänt nånting med den. Men jag har en MVG-uppgift som ska vara inne på Söndag och jag tror jag prioriterar den idag istället.

Om jag hinner ska jag ta ugnen och platera lite....

I morgon ska vi nog till Malå och se på Skoter VM. Om vi får tag i några biljetter. Sen ska vi se vart vi kan tänkas lämna Ronja.

Har just ätit uppstekt pannkaka. Mums! Ska nog ta en liten promenad med Ronja så man får känna på lite friskluft. Det är ju plus grader ute idag!!! Fast ingen sol. Jag jobbar på att försöka få lite mer fräknar, så det skulle vara bra om solen tittade fram!

Ciao tutti!

Nu i tidningen

http://www.pitea-tidningen.se/arjeplog/artikel.aspx?ArticleId=5263654

Trött

Igår var jag till Moskosel och gjorde grupparbete. Jag och Susanne for härifrån kring kl 9 på morgonen och vi kom hem kring 5 på eftermiddagen. Det var mycket att göra och vi har än kvar en uppgift. Jag ska till Susanne kl 12 och arbeta med den. Vi har en tuff lärare i denna kurs tror jag

När jag kom hem så hade Pontus gjort maten, renskav, jätte gott! Sen så skulle han på någon kurs med allmänningen som han tyckte jag skulle följa med på. Trodde det var bra ifall jag skulle hjälpa honom med deklarationen i år också. Men jag lovar er, jag var nog inte mycket till hjälp.

Fy och fy. Första delen av kursen handlade om hur man skulle deklarera, och det var ganska intressant. Eller i alla fall bra att veta saker. Och han som informerade var enkel att lyssna på, fastän jag inte förstod hälften av orden han använde. Andra delen så höll jag på dö av trötthet. Det var jätte tråkigt om jag får vara ärligt. Handlade om vad man som skogsägare har för rättigheter och skyldigheter, lagar och sånt. Sövande röst hade han som pratade också. Så klockan var efter 10 då vi kom hem.

Ded var en lång dag och det blev att sitta still mycket. Det är lite jobbigt då man har en mage.

Jag väger nu 65 kg, inte alls mycket tycker jag. Känner mig inte så verst klumpig heller. Men tur jag inte behöver springa och lyfta gamlingar och hjälpa dom på trånga toaletter, det började kännas lite bökigt. Framförallt att man blev trött i benen efter bara 5 timmar, de kändes tungt.

Jag måste väl lägga upp en bild på mig och magen strax. Men den är inte så mycket större :) Men det sparkar för fullt.

Ska nog till Gjuteri och äta lunch strax. Ciao!

Lite rastlös

Ja, visst blir man lite rastlös av att gå hemma. Men nog har jag saker att göra. Jag har gjort en "att göra lista" till mig själv, saker jag kan göra nu medans jag väntar på Bebisen.

  • Sy till de nya gardinerna till köket
  • Plantera om en blomma i köket
  • Packa väskan att ta med till BB (börjat lite smått)
  • Olja en golv list
  • Fixa tyg och ngt mjukt till köks sofflocket
  • Tvätta kuddfodral
  • Städa ur gamla hallen + skåp (så vi kan öppna upp väggen)
  • Spackla färdigt på vindan
  • Välja badrumms inredning och beställa
  • Hitta några lämpliga lampor till badrummet
  • Välja/köpa tapeter till hallen
  • Beställa/välja garderobsdörrar till hallen
  • Välja/köpa klinker till hallen
  • Välja/köpa tapeter till vindan
  • Välja/köpa golv till vindan
  • Åka till kusten och köpa de sista barn sakerna
  • Plantera och förbereda för sommarens odlingar (börjat med det)
  • Städa städa städa (börjat med det också :))
  • Packa in/fram alla barn saker och ställa i ordning inför den stora dagen
  • Hjälpa Pontus med bygget
  • Skola, plugga, plugga, plugga
Oj vilken lista det blev. Tråkigt att många av dessa saker kostar PENGAR, suck. SÅ det får man ta eftersom man har råd. Bara badrummet är färdigt innan den stora dagen. Annars löser det sig väl i alla fall, man får väl byta blöjor på köksbordet :)

Mattorna till badrummet har kommit nu!!! Till veckan kommer nog en mattläggare och tittar, så få vi hoppas att det kan börjas fixas så fort som möjligt!


Så ser det ut, väntar bara på att få upp mattorna!

Nu ska jag göra lite mer nytta innan Pontus kommer hem från jobbet.

Och glöm inte att jag fyller år på Söndag, då blir det tårta här hemma!

Oj vad hungrig jag blev. Hej då

Njuter i solen!

Nu har jag letat rätt på renskinnen och sitter i solen och njuter. Gud så härligt! Sol Sol Sol.

Snart ska jag iväg på en intervjuv som förmodligen kommer att hamna på Norran.se
Nyfiken? Ni får väl läsa tidingen, jag har ingen aning om när repotaget kommer, men jag kommer nog att länka dit då!

Idag har man hunnit göra lite skolarbete och skickat in. Sen var jag till Pontus på jobbet och åt lunch med han, viktigt lite tvätt. Finns massor att göra i städ väg. Men känns som jag har all tid i världen.

Ciao

Skottat!

Ja, nu har jag skottat och skottat och svetten har runnit :P




Sådär ser det ut vid målet. Huvva vad jobbigt de var.
Men det är bra med träning!


Nu ska jag betala några räkningar, bara jag hittar åt alla i detta stök.

Ciao

Havandeskapspenning OK

Ja, jag hade ju sökt havandeskapspenning från och med igår den 15 mars. Men försäkringskassan gav mig aldrig något svar på ansökan. Jag höll på att gå i taket då man inte visste hur det skulle bli!!!

Men så igår på dagen så ringde dem. Jag hade fått godkänt! Så jag jobbade min sista tur igår kväll. Gud så skönt att få vara ledig! Fast jag har ju fortfarande skola kvar att kämpa med, och det räcker.

Sensaste veckan har jag kännt det har varit tungt i fötterna aatt jobba, jag har varit trött i slutet av dagen fastän jag bara jobbat 5 tim. Och fötterna har varit lite uppsvullna.  Men skulle väl haft stödstrumpor då :P

Jag ligger i sängen och njuter av att vara ledig! Inga tider att passa. Men funderar på att sätta igång med lite pyssel inför bebisen. Jag måste ju packa en väska! För att ta med på BB, pontus tyckte att jag skulle packa den. Jag måste ju köpa BLÖJOR, gud så konstigt det känns då.

Sen kanske man ska ta in spjällsängen och bygga ihop den. Men vi skulle ha vart till kusten en sväng och köpt en del. Passar sig som så dåligt nu att fara bara. Våren är ju på väg, och jag vill ju vara ute och njuta av solen då. Grilla och äta gott mmmmmmm, gu va jag längtar tills dess då.

Funderar på att gräva/skotta fram eldstaden breve huset så kan man ju grilla när man vill! Göra sovuas eller varma mackor över elden. Det blir så himla gott de. Kanske hamburgare eller korv. Vad som helst, men det blir mycket godare då man gör det ute.

Ja, det ska jag nog börja med idag! Skotta fram eldstaden. Får se hur mycket jag orkar.

Magen har blivit större! Jag kan fortfarande ha min vanliga vinterjacka så jag känner mig inte så farligt stor :P

Jag vägerr nu 65 kg, och jag ätar som en häst. Inte riktigt, men jag har inte varit rädd för att äta godsaker iaf, jag tycker jag måste äta upp mig.

Nu kommer nog sopbilen, jag hör en lastbil som backar in på gården. Tut tut tut låter det, sen brummar det.

Nu ska jag blunda en stund till och njuta av ledigheten!

RSS 2.0